Politika

Kandidat za smjenu i ministar Milenko Savanović?!

Milenko Savanović, ministar rada i socijalne-zaštite u Vladi RS i Risto Marić, direktor Šuma Srpske, nova su imena koja bi uskoro mogla biti razriješena sa aktuelnih funkcija.

Savanović, koji bi tako postao drugi razriješeni ministar, nakon Dane Maleševića, bivšeg ministra prosvjete i kulture RS, poručuje da se on nije prepozano “među onima koji su prozvani da nisu poštovali koalicioni dogovor”.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić kratko je poručio da je na putu i da bi navode o mogućim smjenama Milenka Savanovića i Riste Marića mogao da komentariše tek po povratku.

Čeka se i sjednica Nadzornog odbora Puteva, na kojoj bi bilo izvjesnije kakva je sudbina DNS-ovog Nenada Nešića. Prema nekim informacijama, trebalo je da bude održana danas. Međutim, kako nam je u Putevima rečeno, sjednice nije bilo, a kada će biti ne znaju.

Nenad Nešić je pod istragom Tužilaštva za prinudu. Premijerka Željka Cvijanović je i potvrdila da će u javnim preduzećima biti razrješenja, ali nije otkrivala imena. Najjači udar nakon izbora bio je na kadrove DNS-a, i to za “mangupe”, kako je predsjednik Republike nazvao one koji nisu radili u interesu koalicije.

Najviše pažnje izazvala je upravo posljednja smjena iz DNS-ovog reda i to Dane Maleševića. Prethodno su fotelje izgubili i Daliborka Kerezović Damjanović, direktor ŠG “Vrbanja” Kotor Varoš, Đorđe Popović, direktor RITE Ugljevik, i Saša Panić, direktor Poslovne zone Banjaluka.

Izvor
Srpska cafe
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!