Hronika

Đujiću iz Prijedora pet godina robije za ubistvo sina

Radovan Đujić (73) iz Prijedora pravosnažno je osuđen na pet godina robije, po optužnici u kojoj se navodi da je svog sina Duška (44) prvo udario stolicom, a zatim ubio sjekirom, nakon čega je otišao spavati.

Prema presudi Vrhovnog suda Republike Srpske, kojom je potvrđena ranije izrečena presuda Okružnog suda u Prijedoru, zločin je počinio u stanju smanjene uračunljivosti i prekoračenju nužne odbrane.

Vijeće Vrhovnog suda RS odbilo je kao neosnovane žalbe tužilaštva i odbrane. Optužnica ukazuje na brojne brutalnosti ovog zločina, pa se tako može zaključiti i da je Radovan tijelo svog sina gotovo dva mjeseca sakrivao u hodniku!

Ko zna koliko bi još uspio tajiti ubistvo da slučaj 5. decembra prošle godine nije otkrila policija.

“Radovan Đujić je ubistvo počinio neutvrđenog dana, u prvoj polovini oktobra 2017. godine, u mjestu Brezičani, grad Prijedor, a nakon što je u večernjim satima Duško, koji je živio u prizemlju kuće, došao na sprat, gdje je živio Radovan, sa kojim je odranije bio u lošim porodičnim odnosima i sa kojim se u prethodnom periodu više puta verbalno i fizički sukobljavao”, piše u optužnici.

Radovan je tada, kako se dodaje, uzeo drvenu stolicu i njome Duška udario u grudi.

“Zatim je, dok je Duško bio u hodniku, uzeo sjekiru i metalnim dijelom – ušicama, udario sina više puta u glavu, a najmanje četiri puta”, piše u optužnici.

Nakon što je sjekirom premlaćeni muškarac ostao bespomoćno ležati na podu hodnika, gdje je ubrzo i izdahnuo, njegov otac je, kako se navodi, otišao u sobu spavati, da bi sutradan, kada je ustao, došao do Duškovog tijela, gdje se uvjerio da je četrdesetčetvorogodišnjak preminuo.

“Potom je, ne govoreći nikom ništa, njegovo tijelo ostavio u istom položaju na podu hodnika, sve do 5. decembra 2017. godine, kada su policajci došli i pronašli leš”, piše u optužnici.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!