Sport

Na SP u Kataru priliku će dobiti 48 reprezentacija

Infantino: SP sa 48 ekipa moguće već u Kataru 2022.

Prvi čovjek Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino smatra da je svjetsko prvenstvo u fudbalu sa 48 reprezentacija “izvodljivo” već 2022. godine. Domaćin prvenstva Katar se zalaže da konačna odluka o tome bude donesena već početkom naredne godine.

“Zašto da ne”, kazao je Infantino, u vezi s proširenjem prvenstva sa 32 na 48 reprezentacija, koje je predviđeno za prvenstvo 2026. u SAD, Kanadi i Meksiku.

Loading...

Vođa Organizacionog odbora prvenstva Hasan Al Tavadi je pojasnio da se razmatra mogućnost učešća 48 reprezentacija, te da će odluka biti donesena prije početka kvalifikacija, “u prvoj četvrtini naredne godine”. Dodao je da su u Kataru zadovoljni napretkom organizacije. Po njegovim riječima, do 2020. i 2021. godine biće završeno svih osam stadiona.

Infantino se u malezijskoj prijestonici dotakao i Fifinih izbora naredne godine, na kojim će se kandidovati za novi mandat na čelu federacije. Naveo je da mu je podršku dosada najavilo više od 180 od 211 fudbalskih nacionalnih saveza.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!