Banjaluka

Radojičić: Pokušaje sjedenja na dvije stolice treba raščistiti (VIDEO)

"Na ambijent i rezultat izbora uticale više emocije nego infrastrukturni projekti", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke gostujući u emisiji "1 na 1" na ATV-u.

Radojičić se u razgovoru sa Marinom Marinkovićem dodakao i aktuelnih post-izbornih događaja u koaliciji SNSD-SP-DNS i izjavio da svi pokušaji sjedenja na dvije stolice treba raščistiti prije pravljenja novih koalicija.

“Nije korektno, a to se nama desilo i u gradskoj skupštini prošle godine s početka, s jedne strane sklapati koaliciju, a s druge strane ostavljati vrata na drugu stranu. Prema tome ko god je pokušavao igrati na dvije stolice pred izbore, da u svakoj varijanti bude vlast ko god pobjedi, to se treba raščistiti.

Loading...

Mi smo početkom prošle godine u skupštini grada imali pokušaj pravljenja paralelnih struktura i to smo presjekli, ne možete dozvoliti da se to desi u vašoj kući”, istakao je Radojičić.

SNSD mora izvršiti generacijsku smjenu

Banja Luka je podržala Dodika i na ovim izborima imao je oko tri hiljade više glasova, mada na drugim nivoima vlasti ostvareni su nešto slabiji rezultati, kaže Radojičić i dodaje da SNSD mora izvršiti generacijsku smjenu.

“Mislim da je SNSD takođe spreman za jednu generacijsku smjenu, u smislu da poslije 20 godina manje-više sličnog tima, uvede se jedna srednja generacija koja u ovom trenutku nije vidljiva na sceni, ili barem ne zauzima neke dominantne pozicije. Naprosto, biologija čini svoje možemo mi misliti šta hoćemo o bilo kome, ali vrijeme je da se napravi jedna ozbiljna obnova, dijelom po rezultatima između ostalog, naprosto generacijski”.

Gradonačelnik Banja Luke je objasnio i zašto se nije našao na biračkoj listi za parlament.

“To je bila moja odluka. Oko toga imamo polemiku u SNSD-u i ranije, i sada ponovo. I rasprava oko toga da li bi rezultat bio drugačiji da je Igor Radojičić išao na listu. To je jedna od stvari koje mi zamjeraju ljudi u SNSD-u.

Moj stav je bio, fokusiram se na Banja Luku, izabran sam 2016. sa programom pred građanima kao gradonačelnik. I ne smatram da bi bilo uredno da izlazim na izbore i kažem da neću biti poslanik ako nosim poslaničku listu, a da istovremeno tražim glas od građana. Onda bi naravno bilo pitanje kako drugi mogu, ali ja mislim da će svi oni koji su u ovom momentu načelnici i gradonačelnici koji su bili na listama odreći se tih poslaničkih mandata u svojim lokalnim zajednicama”.

O stanju u Banjaluci Radojičić kaže da se mnogo toga izdešavalo u ovoj godini, ali da su i gradske vlasti napravile dosta toga za Banjaluku.

“Ne možemo prosto zatvoriti oči da se u Banjaluci od aprila mjeseca dešavaju svakodnevni protesti. Protesti na Trgu zbog smrti Davida Dragičevića su na gradskom području ostavili vrlo dubok utisak i građani Banjaluke, očito više nego okolina osjećaju to što se dešava, pod snažnim su utiskom toga i mislim da je kod glasanja veoma važan elemenat emocije bio. Jedna vrsta revolta i nezadovoljstva gdje se najveći račun ispostavlja SNSD-u i vlastima.

I čini mi se da je u Banjaluci bilo mnogo glasanja protiv. Nije kandidat Saveza za promjene dobio neki entuzijazam i oduševljenje u gradu Banjaluci, ali mi se čini da su građani glasali protiv kandidata SNSD-a zbog emocije koja ih je vezala za tragičnu smrt ovog mladića u gradu Banjaluci”.

Radovi na infrastrukturi u gradu i njihov razvoj nisu prošli nezapaženo ni van Banja Luke, a kamoli u njoj.

“Gradnjom saobraćajnica, jednog mosta, nekoliko kružnih raskrsnica do kraja ove godine možda čak i sedam urađenih ili započetih. Uvođenjem bajk-šeringa, turističkog autobusa i mnogih drugih stvari. Tako da je fokus ove godine, ili najviše toga vidjelo se u saobraćaju”, istakao je Radojičić gostujući u emisiji “Jedan na jedan” ATV-a i dodao da je prošlu godinu potpuno obilježilo rješavanje problema grijanja što je stavljeno kao prioritet.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!