Politika

Borenović nakon raspuštanja OO PDP-a Teslić: Nema koalicija bez odobrenja Predsjedništva

Predsjedništvo PDP-a raspustilo je Opštinski odbor PDP-a u Tesliću na prijedlog predsjednika stranke Branislava Borenovića, a za povjerenika opštinske organizacije imenovan je Perica Bundalo.

Bundalo nije želio da komentariše ovaj potez, preciziravši da bilo kakve izjave i komentare može davati samo neko koga je ovlastilo Predsjedništvo.

S druge strane, Borenović nam je rekao da je do raspuštanja došlo jer je prekršen Statut stranke, u kojem, kako kaže, stoji da za sklapanje bilo kakvih koalicionih dogovora na opštinskom, lokalnom ili gradskom nivou saglasnost daje Predsjedništvo.

“Vidjeli smo da je promijenjena skupštinska većina, koja je praktično potvrđena u utorak sklapanjem nove većine u Tesliću sa SNSD-om i DNS-om. Poslije takvog poteza, za koji nije bilo saglasnosti Predsjedništva, morali smo reagovati, raspustiti lokalni odbor i imenovati povjerenika stranke”, rekao je Borenović.

Kaže da bi sve stranke morale biti principijelne, te ne mijenjati političku platformu nakon izbora.

“Ako mijenjate većinu na lokalnom nivou nakon izbora, onda za takav potez morate imati zaista jake dokaze i snažne argumente da za to dobijete potvrdu i podršku organa stranke”, rekao je Borenović.

Šef Kluba odbornika SDS-a u Tesliću Milan Kasapović ocijenio je da je SDS izgubio skupštinsku većinu zbog PDP-a, koji se priklonio SNSD-u. Odbornici nove skupštinske većine u utorak su razriješili dužnosti v.d. direktora teslićkog Doma zdravlja Mladena Kovanušića, Centra za socijalni rad Ratka Markočevića, te Turističke organizacije opštine Sinišu Božića, a za načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije imenovali su Borku Pavlović.

Protiv ovih razrješenja bili su odbornici SDS-a, a iz SP-a su bili uzdržani.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!