Banjaluka

Učenici iz Banjaluke uručena nagrada takmičenja “Moj grad u EU”

Učenici četvrtog razreda Srednje tehnološke škole Ivani Bosančić u petak su uručene plaketa i novčana nagrada za ideju u sklopu takmičenja “Moj grad u EU” na temu kako vidi svoj grad sutra u Evropskoj uniji.

Ivana i njeni drugari iz IV3 razreda naslikali su dva murala u školskom holu. Ističe da ti murali, ne samo da imaju estetsku ulogu, već nose i važnu poruku.

“Jedan grafit predstavlja Evropsku uniju kao ženu koja svojim rukama grli Banjaluku, a drugi drvo koje predstavlja našu kulturu, našu istoriju. Na drvetu, umjesto jabuka, rastu knjige, koje predstavljaju naše znanje”, rekla je Ivana.

Nagradu je pobjednici uručila Aleksandra Vagner, šefica Kancelarije EU u Banjaluci, koja kaže da je ovaj projekat organizovan u maju, kada se slavi mir i jedinstvo u Evropi.

“Ove godine slavimo i naše zajedničko kulturno nasljeđe. Kultura i umjetnost predstavljaju najjednostavnije i najefikasnije sredstvo komunikacije među ljudima, bez obzira na to odakle dolazimo i na jezik kojim govorimo”, rekla je Vagnerova.

Istakla je da se nada da će ovo ohrabriti kreativce u BiH da pokažu svoj potencijal.

Veliku podršku za realizaciju ovog projekta učenici su imali od svog direktora i profesora.

Zvjezdana Veselinović-Mijatović, profesorica stručnih predmeta, kaže da joj se projekat svidio, jer su učenici morali sami da smisle svoje idejno rješenje.

“Takođe, dobro nam dođe i finansijska pomoć, jer ovo je stručna škola, a našoj djeci treba više sredstava za materijale da bismo mogli i kasnije izvoditi stručne projekte”, rekla je Veselinović-Mijatovićeva.

Pored Ivane Bosančić, pobjednici projekta “Moj grad u EU” su i Almedina Cifrić iz Brčkog, koja je oslikala platno ispred kancelarije EU info-centra u Brčkom, i Marko Zadro Zakky iz Mostara, koji je oslikao amfiteatar Mostarskog sveučilišta.

(nezavisne.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!