Društvo

Banjaluka u do sada neviđenom prazničnom ruhu: Gospodsku ulicu će da krasi zvjezdano nebo

Iznad Gospodske ulice bi tokom predstojećih zimskih praznika trebalo zasijati zvjezdano nebo koje bi upotpunilo novogodišnju atmosferu u gradu.

U pitanju su novi ukrasi koje Gradska uprava planira da nabavi kako bi građani ali i brojni truisti koje grad očekuje mogli da uživaju.

Loading...

Naime, Gradska uprava je pripremiila bogat program, tu su razne manifestacije koje će se događati na pet različitih lokacija u gradu u parkovima Mladen Stojanović i Petar Kočić, na Trgu Krajine, platou ispred Muzeja savremene umjetnosti i u parkiću kod Narodnog pozorišta RS. Kruna bi trebala biti tri dana koncerata na Trgu Krajine na kojima će nastupiti regionalne muzičke zvijezde Željko Samardžić, Haris Džinović, Željko Joksimović i Nikola Rokvić.

Ukrasi će biti postavljeni u Gospodskoj ulici koja je se nalazi u produžetku Trga Krajine, koje će ipak biti srce događanja koji nas očekuju u gradu u zimskom priodu.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar je rekao da je u toku tender za nabavku nove ukrasne rasvjete koja bi trebala biti postavljena na toj lokaciji.

Kazao je da je u planu kupovina novog osvjetljenja koje bi trebalo da bude postavljeno iznad omiljenog šetališta i da izgleda kao zvjedano nebo.

– Tender će biti zatvoren sredinom mjeseca. Iskreno se nadam da neće biti žalbi na tender jer se u tom sektoru dobavljači često žale. To bi dovelo do toga da se cijela procedura otegne što bi moglo spriječiti novogodišnje ukrašavanje Banjaluke čime bi njeni građani i posjetioci ostali uskraćeni za lijep ugođaj – naveo je Bilčar.
Grad u kupovinu tog nakita planira uložiti oko 59.000 KM.

Građani kažu da je za novogdišnje praznike u gradu već godinama isti nakit te da je bilo vrijeme da se obnovi.

– Banjaluka želi da bude turistička destinacija i da se takmiči sa gradovima iz regiona za vrijeme zimskih praznika. Pored brojnih događaja koji trebaju da se održe grad treba i da izgleda odgovarajuće. Pored turista sigurno će i oni koji žive u Banjaluci uživati u toj promjeni – rekla je Jelena A.

Kružni tokovi

Petar Bilčar je kazao da će i ove godine biti ukrašeni i dijelovi van centra grada.

– Prethodne godine smo ukrašavali tri kružna toka a ove godine ćemo postaviti jelke na sedam – naveo je Bilčar.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!