Magazin

Beauty savjeti: Kako zaštititi kožu od niskih temperatura…

Topla, šuškava i nestabilna jesen nas ne napušta, a stižu sve hladnije temperature koje mogu naškoditi našoj koži ako je ne njegujemo na pravi način i odgovarajućim preparatima.

#1 Sunce nije jedini neprijatelj kože

Neophodno je da prilikom sunčanja koristimo kremu sa zaštitnim faktorom i većina se toga i pridržava, ali možda niste znali da sunčeve zrake i štetno UV zračenje nisu jedini neprijatelji naše kože. U hladnim jesenjim i zimskim mjesecima neprijatelji naše kože su hladan vjetar, suh zrak i česte promjene temperature. Sve ove promjene utiču negativno na našu kožu i čine je ispucalom i suhom, a takva koža uzrokuje ubrzano starenje i stvaranje bora.

#2 Ishrana

Sve počinje pravilnom i uravnoteženom ishranom. Neophodno je da se pravilno i zdravo hranimo jer se posljedice loše ishrane oslikavaju na našoj koži. Posebno je važno da na nižim temperaturama unosimo Omega-3 masne kiseline koje i kožu i kosu, a i nokte čine zdravijima i ljepšima.

#3 Piling za lice – obvezno uvrstite u beauty rutinu

Piling je važan jer pomaže ukloniti mrtve ćelije koje se talože na našoj koži i “guše” je. Zbog mrtvih ćelija na koži dolazi do skupljanja sebuma i začepljivanja pora, a sve to vodi nastanku mitesera, ljuštenja kože i drugih problema. Pilingom ćete omogućiti da i drugi preparati koje nanosite na kožu prodru dublje i efikasno djeluju. Postoje dvije vrste pilinga: mehanički i kemijski. Mehanički pilinzi su oni koji sadrže granule koje fizički otklanjaju mrtve ćelije, a hemijski takoreći tope mrtve ćelije. Preporučujemo vam da barem jednom sedmično napravite mehanički piling, a hemijski svakih 10 dana.

#4 Umjerena njega i hidratacija

Znamo da vamna nižim temperaturama jako gode duge i tople kupke i duže tuširanje toplom vodom, ali vam predlažemo da to praktikujete umjereno. Ako to radite prečesto, nestaće zaštitna ulja iz kože što dovodi do bržeg isušivanja. Trudi se da u svoju rutinu radije ubacite kratka tuširanja toplom vodom i da obvezno hidrirate kožu odmah nakon tuširanja, dok su vam još pore otvorene. Takođe vam preporučujemo da sapun zamijenite nekim kremastim gelom na bazi ulja koji će dodatno hidrirati tvoju kožu.

Izvor
ljepotaizdravlje.ba
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!