Sport

Novak se izjednačio sa Federerom

Peti put "broj 1" na kraju godine

Novak Đoković će 2018. godinu i zvanično završiti kao najbolji teniser na planeti poslije neočekivane odluke Rafaela Nadala.

Nadal, donedavno prvi na svijetu, odlučio je da se poslije Pariza povuče i iz Londona u kojem je trebalo da igra na Završnom mastersu.

Đoković je odustajanjem Rafe iz Pariza i svojim dobrim igrama već ranije preuzeo poziciju broj jedan, ali je Španac imao kakve-takve šanse da se vrati na “tron”, ali ne više.

Poslije oduzimanja bodova sa Završnog mastersa 2017. Đoković ima 8045 (ništa mu nije oduzeto), 565 više od Rafe i 2025 više od Rodžera, te je teoretski nemoguće da ne bude “broj 1” na kraju godine.

Novaku je ovo peti put u karijeri da godinu završava kao najbolji teniser planete i to je još činio 2011, 2012, 2014 i 2015. godine i sada se izjednačio sa Federerom i Džimijem Konorsom, kojima je ovaj uspjeh od ruke polazio isti broj puta. Jedini ispred njih je Pit Sampras sa šest.

Što se tiče Završnog mastersa, na njemu će sada Federer preuzeti ulogu drugog nosioca, tako da se on i Đoković ne mogu sastati u grupnoj fazi, tj. prije polufinala.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!