Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Sve više pokušaja prelaska granice lica sa potjernice

Granična policija BiH u devet mjeseci ove godine evidentirala je 3.276 prelaska ili pokušaja prelaska preko granice BiH za 1.653 lica za kojima su nadležni organi raspisali potjernice

Načelnik kabineta direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija rekao je Srni da je u odnosu na isti period prošle godine broj evidentiranih prelazaka granice BiH navedenih lica veći za 687 ili 26,5 odsto.

“Broj lica sa potraga veći je za 40,7 odsto. Po osnovu raspisa i potraga nadležnih sudsko-policijskih organa BiH prilikom granične kontrole identifikovana su 494 lica za koja je utvrđeno da su potrage aktivne, što je u odnosu na prošlu godinu više za 41,1 odsto”, naveo je Samardžija.

On je dodao da je od ukupnog broja identifikovanih lica za kojima su potrage/potjernice u trenutku kontrole bile aktivne u bazama Granične policije BiH, 380 ili 38,38 odsto u međuvremenu obustavljeno, a da informacija o tome nije blagovremeno dostavljena Graničnoj policiji, što je u odnosu na prošlu godinu više za 243 ili 177,37 odsto.

“Kada su u pitanju bezbjednosno interesantna lica sa takozvane `voč liste` evidentiran je prelazak granice 120 lica, što je u odnosu na prošlu godinu manje za 28,6 odsto. O prelascima granice BiH kao i drugim bezbjednosnim informacijama za navedena lica, obaviještene su agencije koje su tražile informisanje”, naveo je Samardžija.

Govoreći o zabrani prelaska granice BiH i informacijama o prelasku granice i drugim sličnim pitanjima, on je rekao da je Granična policija evidentirala 135 lica sa mjerom informisanja zbog kriminalne prošlosti što je u odnosu na prošlu godinu više za 4,7 odsto.

Na osnovu zaprimljenih zahtjeva o izrečenim mjerama zabrane prelaska granice identifikovano je 129 lica, o čemu su obaviješteni organi koji su izrekli zabranu.

Samardžija je dodao da je tokom izvještajnog perioda pronađen 361 dokument /229 ličnih karata, 130 pasoša, vozačka dozvola i još jedan dokument/, što je smanjenje za 5,3 odsto u odnosu na devet mjeseci prošle godine.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button