Banjaluka

Beograđanin optužen za pljačku škole i crkve u Banjaluci

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu Okružnog tužilaštva protiv Nikole Nešića (30) iz Beograda koji se tereti za više krađa, između ostalog i pljačku Ekonomske škole i Hrišćanske adventističke crkve u tom gradu.

On se tereti da je u periodu od 22. jula do 2. avgusta ove godine uz primjenu fizičke sile pljačkao vaspitno-obrazovne ustanove, poslovne i druge objekte na području Banjaluke.

Loading...

Kako se navodi u optužnici, on je u noći između 22. i 23. jula preko krova okolnih zgrada došao do krovnog balkona na 3. spratu prostorija “N. p.” a.d. Banjaluka gdje je uz pomoć alata provalio balkonskih vrata, a zatim ušao u unutrašnjost i provalio u više prostorija na trećem i drugom spratu iz kojih je uzeo 475 konvertibilnih maraka (oko 240 evra), bon vaučere i snimač video nadzora.

Poslije nekoliko dana, tačnije u noći između 30. i 31. jula, optuženi je provalio u Ekonomsku školu, preko oluka se popeo do prvog sprata, i uzeo snimač video nadzora i na taj način pribavio korist od 1.000 KM.

Hrišćansku adventističku crkvu opljačkao je u noći između 1. i 2. avgusta, u koju je ušao kroz prozor na visini od 105 centimetara.

U stanovima je pronašao ključeve od sefa iz kojih je ukrao novac u vrijednosti od 92.960,56 KM u različitim valutama, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Optužnica protiv N. N. podignuta je 3. novembra, a potvrđena u ponedjeljak, 5. novembra.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!