Kultura

Plesna predstava u Banjaluci

Zanima Vas kako izgledaju plesovi Bliskog Istoka? Njegova tradicija i kultura? Ako je odgovor da, pozivamo Vas na orijentalnu plesnu predstavu “Revival” koja će se održati 09.11. u 20 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

“Revival” će izvesti Awalim plesna kompanija koja objedinjuje 15 plesačica iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Predstava “Revival” će biti izvedena i u Beogradu 17.11.2018.

Loading...

Plesna predstava ima za cilj prikazati različite stilove orijentalnog plesa kako bi približila ljudima bogatu i raskošnu umjetnost, koja je često neshvaćena i okarakterisana različitim predrasudama.

“Revival” u Banjaluci se pleše u čast proslave deset godina postojanja plesnog studija Oriana i Orija. Ujedno, idejni tvorac, osnivač i glavni koreograf Awalim plesne kompanije ali I plesnog studija Oriana i Orija je Aleksandra Tešanović iz BanjalLuke.

Njena škola je prva u kojoj se mogao izučavati tribal fusion stil orijentalnog plesa. Organizovala je prvi festival orijentalnog plesa u BiH pod nazivom Awalim 2012. godine.

Oriana i Oria je u svojih deset godina postojanja osvojila brojne nagrade na međunarodnim takmičenjnima kako u grupnim tako i u solo kategorijama. Posebno se izdvajaju osvojeno prvo mjesto u Budimpešti u grupnoj kategoriji na jednom od najprestižnijih festivala orijentalnog plesa, Cairo! Festival Budapest, zatim treće mjesto na Oriental Passion festivalu u Atini, prvo mjesto na NUR festivalu u Sofiji , kao i drugo mjesto na Oriental Love festivalu u Beogradu.

U proslavi desetogodišnjeg jubileja pridružiće se i gošća iz Mađarske, Mercedes Nieto jedna je od najvećih zvijezda međunarodne orijentalne plesne scene danas.

”Revival” plesna predstava je zamišljena kao plesno putovanje kroz istraživanje drugih kultura koja pokušava približiti dva svijeta, istok i zapad.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!