Društvo

Radojičić: Dvije trećine građana podržava aktivnosti Gradske uprave

Rad gradonačelnika Igora Radojičića pozitivno je ocijenilo 71 odsto Banjalučana, dok dvije trećine naših sugrađana, takođe, podržava promjene u gradu koje se dešavaju u posljednje dvije godine, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja, provedeno u povodu dvogodišnjice rada aktuelne gradske administracije.

Istraživanje je provela beogradska agencija „Stata RS“, a anketirano je 963 punoljetnih Banjalučana. Istraživanje je provedeno u periodu od 28. jula do 5. avgusta ove godine.

Loading...

Prema rezultatima ovog istraživanja, koje je danas predstavio gradonačelnik Radojičić, najbolje ocjene građani su dali promjenama u saobraćajnoj infrastrukturi.

– Čak 21 odsto smatra da je izgradnja kružnih tokova najpozitivnija vidljiva promjena, a visoke ocjene anketiranih dobila je i akcija izgradnja dječijih igrališta u kojoj je do sada izgrađeno 19 igrališta, a do kraja godine se očekuju još dva – rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, asfaltiranje i obnavljanje saobraćajnica, organizacija brojnih manifestacija i izgradnja „Eko toplane“ takođe su dobile značajnu podršku ispitanih građana.

Osvrćući se na period od preuzimanja mandata, Radojičić je naglasio da su protekle dvije godine bile „burne i intenzivne godine“ u kojima su realizovani brojni projekti.

– Od 88 ciljeva u programu „Banja Luka 2025. godina“ koji smo usvojili početkom mandata, realizovano je tačno četvrtina, odnosno 22. Još 39 se nalazi u različitim fazama realizacije. Dakle, ukupno je realizovano ili je u fazi relizacije 69 odsto desetogodišnjeg programa – kazao je Radojičić.

Kako je naglasio, na početku mandata pred Gradsku upravu je postavljeno 36 projektnih zadataka iz različitih oblasti, od kojih je u prve dvije godine njih 11 završeno, pri kraju realizacije je pet a još 17 je u različitim fazama.

Radojičić je naglasio da je dugoročna vizija Banje Luke kao modernog, transformisanog i razvijenog grada, odnosno regionalnog centra u koji se dolazi i turistički, ali i da se investira.

– Cijenim da je Gradska uprava u protekle dvije godine uradila veoma mnogo na transformaciji grada, odnosno da smo realizovali većinu planiranih ciljeva. Naravno, realni život svaki dan donosi nove zadatke i prioritete, a nastojimo da i sa te strane operativno reagujemo na ono što građani traže od nas- zaključio je on.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!