Magazin

Slana i topla voda liječi grlobolju

Doba je godine u kojem su prehlade normalna pojava, a grlobolja je čest pratilac ove “naporne” bolesti.

Ona može biti prvi signal gripe ili znak početka neke ozbiljne bolesti. Zbog toga je važno znati kako na pravilan način otkloniti bol u grlu i olakšati si bez primjene antibiotika, ali to je moguće samo ako je u pitanju bakterijska upala grla. Pomoć možete potražiti u domaćim pripravcima savjetuje dr. Jeffrey Linder iz Bostona.

Loading...

Grgljanje slane tople vode: Nekoliko istraživanja došlo je do saznanja kako grgljanje slane vode nekoliko puta na dan može smanjiti otekline na grlu i omekšati sluz, što pomaže izbacivanju iste a i bakterija.

Korištenje pastila: Njima stimulišete proizvodnju sline, što će učini grlo vlažnim pa će vam samim time biti lakše gutati. Da biste pojačali djelovanje, odaberite one s efektom “hlađenja”.

Sirupi protiv kašlja: Ako vas i ne muči kašalj, sirupi protiv njega mogu ublažiti osjetljivost grla. Baš poput pastila i oni mogu omogućiti trenutno olakšanje.

Tekućina: Piti tekućinu je veoma važno tokom bilo koje bolesti, a posebno ako vam je grlo iziritirano ili upaljeno. Voda ili topli čaj ojačaće organizam i pružiti zaštitu od upala.

Pileća supa: Osim što je ona stari lijek za skoro sve bolesti, naučnici su otkrili da sastojci pileće supe djeluju antibakterijski, osim toga povećava tjelesnu temperaturu i ublažuje bolove.

Kao i za svaku drugu bolest, odmor je od presudne važnosti.

Izvor
Aura
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!