Društvo

Dom zdravlja u Kneževu dobio novu medicinsku opremu

Fondacija Hemofarm donirala je novu medicinsku opremu Domu zdravlja u Kneževu

U okviru projekta pomoći domovima zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH, direktorica banjalučkog “Hemofarma” Biljana Marković uručila je medicinsku opremu Domu zdravlja u Kneževu, donaciju Fondacije “Hemofarm”.

Riječ je o dva savremena EKG aparata, stomatološkoj opremi te dodatnim medicinskim instrumentima i materijalima neophodnih u svakodnevnoj praksi.

“Na male domove zdravlja, čini mi se, ne obraća se mnogo pažnje i zato ova donacija, tj.ovaj projekt ima veći značaj, jer je usmjeren na zdravstvene ustanove u izrazito nerazvijenim opštinama. Medicinska pomoć je jednako bitna u svih sredinama, bez obzira na broj stanovnika i geografski položaj, jer pacijent je pacijent, bez obzira na to gdje se nalazi, a bolest je bolest, bez obzira na to gdje ga zatekla”, rekao je direktor Doma zdravlja Kneževo Vladan Milovanović i naglasio da se u ovoj ustanovi liječi oko 10.000 pacijenata.

Za ukupan projekat nabavke neophodne medicinske opreme za zdravstvene ustanove u opštinama Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ Fondacija “Hemofarm” obezbijedila je 42.000 KM.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!