Kultura

Predstavljamo izvođače Winter Fresh Wave 2018

Nakon rekordnog izdanja festivala na banjalučkom Kastelu, čime je stavljen pečat ”provjereno dobrog kvaliteta” na događaje iz arsenala Fresh Wave ekipe, predstavljamo vam jednodnevno, zimsko izdanje jednog od najvećih BiH muzičkih festivala, Fresh Wave Festivala, koje će se održati u sarajevskom Domu mladih na Skenderiji u subotu, 22. decembra ove godine.

Glavna zvijezda, berlinski DJ i producent CLAPTONE, čuven po tome što nastupa pod maskom, začiniće mistikom kultni amfitatar Doma mladih, koji je bio poprište nekih od najvećih žurkikoje su se organizovale u zemlji. Claptone potpisuje 2 studijska albuma, Charmer iz 2015. i Fantast iz ove godine kojeg će u sklopu svjetske turneje i predstaviti publici Winter Fresh Wave-a. Riječ je o albumu koji je pobrao strašno dobre kritike vodećih muzičkih portala poput Mixmag-a, koji ga je još 2015. imenovao za najkarakterniju osobu svjetskog deep house zvuka.

Specijalnost su mu fantastična remx izdanja, koja su mu obezbjedila veliku prodaju na specijalizovanim muzičkim servisima poput Beatport-a, često nalazeći se na vrhu liste kao što je to bio slučaj sa sad već legendarnom Gregory Porter Gregory Porter Liquid Spirit Claptone’s remix trakom ili remix izdanjem Wu Tang Clan C.R.E.A.M.

Loading...

Muzički entitet Claptone, potpuno je zaštitnički nastrojen prema skrivanju vlastitog identiteta, a svoju masku nosi za vrijeme nastupa, na intervjuima, a glasine kažu, čak i za vrijeme seksa. Nastupao je na brojnim svjetskim festivalima pa i na kalifornijskoj Koačeli 2016. a u BiH dolazi prvi put! Ne propustite premijerni nastup čovjeka iza zlatne maske!

Winter Fresh Wave donosi i nastupe nekih od najpoželjnijih imena elektronske muzičke scene iz zemlje i regiona pa će pored Claptona nastupiti i beogradski DJ Vuk Smiljanić, regionalna B2B DJ senzacija After Affair, resident Fresh Wave Festivala Nebs Jack, G. Edd i Goran Emkić.

Ne treba sumjati da će i ovaj Fresh Wave događaj ispuniti očekivanja i na najbolji način staviti tačku na ovogodišnju nezaboravnu sezonu partijanja!

Early Bird

Prvi kontigent ulaznica po cijeni od 20KM dostupne su na sajtu www.kupikartu.ba od 15. novembra.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!