Politika

Petrović: Neko želi uništiti SDS, nastaviću sa radom sa predsjednikom i premijerkom RS

Neko po svaku cijenu želi da uništi SDS, ali Doboj sigurno neće, poručio je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, kojeg je prije tri dana iz stranke isključio Vukota Govedarica, lider SDS-a.

“Neka uništavaju, mene su oni isključili samog, niko nije sa mnom ni razgovarao, znači ne učestvujem u tom uništavanju, oni dalje neka i nastave, ali neće uništiti sigurno Doboj. Ja ću se boriti svim raspoloživim sredstvima da zajedno sa predsjednikom RS i predsjednicom Vlade RS dalje nastavim sa radom”, kaže Petrović,

Loading...

Nakon njegovog isključenja u pojedinim medijima se pojavila informacija da je na ulaznim vratima ovdašnjeg SNSD-a, a na naše pitanje da to prokomentariše on je diplomatski odgovorio.

“Ako je to najbitnija stvar, u kojoj ću ja partiji … Ali i to je za mene vrlo dobra stvar. Je li moguće da SNSD želi da ja budem (njihov član) ili predsjednik čak SNSD-a, a SDS koji stalno pobjeđuje ne želi? Je li vi vidite onda perspektivu SDS-a, je li vidite perspektivu SNSD-a? Znači, ovo je stranka (SNSD) koja želi ljude koji pobjeđuju”, kazao je Petrović, te za sebe rekao da je “jedan mali političar koji se na nivou grada Doboja borio svim sredstvima za dobrobit građana”.

Da li će se vratiti u SDS ukoliko sa čelne pozicije ode Govedarica, Petrović je kazao da smatra da lider stranke neće podnijeti ostavku.

“Vidite sami da jednog po jednog čovjeka isključuje… Zbog ovakvog načina i pristupa, ne zato što su mene isključili, ja mislim da će još mnoge isključiti. Ako ne bude Glavnog odbora SDS-a, ja mislim da će oni dosta ljudi isključiti, i tu neće više biti kraja. Neki će možda početi napuštati sami”, naveo je Petrović.

Najmanje je važno da li će, kaže, osnovati novu stranku, sada je bitno da se spremaju za vanredne izbore za gradonačelnika, izaći će sa nezavisnim kandidatom kojeg će podržati većina partija.

“Mi ćemo pobijediti u januaru, pobijedićemo (na izborima) ’20. i ’22. godine. Ko smo mi, to ćemo u narednom periodu vidjeti, al’ vidjećete da će građani Doboja pobijediti”, naveo je Petrović.

Njemu su pružili podršku članovi Gradskog odbora na sjednici koju je sazvao Danijel Jošić, zamjenik predsjednika GO, koji su osudili samovolju Vukote Govedarice zbog isključivanja Petrovića iz članstva, te zatražili smjenu lidera SDS-a.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!