Glas Banjaluke

Posjeta japanske delegacije: Poslali poruke mira

Nevladina organizacija „WA project Taishi“ u sklopu istoimenog projekta,koji se bavi širenjem dobre volje i poruka mira, kako u Japanu, tako i širom svijeta, u posjeti je Banjoj Luci.

Projekat je počeo prošle godine širenjem poruka mira putem tradicionalnog japanskog plesa i ispisivanja kaligrafskih simbola u Japanu, dok su ove godine posjetili Pariz i gradove u BiH, među njima i Banju Luku.

Članovi organizacije su juče odali poštu i položili kaligrafske simbole na grobu Jadranke Stojaković u Banjoj Luci, te posjetili Jadrankin kutak na RTRS-u. Delegaciju je u Jadrankinom kutku dočekala Maja Tatić, koja im je i rekla nešto više o Jadrankinom životu. Uručeni su pokloni (Jadrankina statua-koja je poklon Jadrankinog fan kluba iz Japana), haiku pjesma i Japanski simbol za ljubav. Pokloni su predati Jadrankinom kutku.

Delegacija je danas poslala poruke mira putem tradicionalnog plesa i ispisivanjem kaligrafskih simbola ispred spomenika “12 beba”. Ispisana poruka putem kaligrafskih simbola je uručena na poklon Gradu Banjoj Luci. Prevod poruke je: “mama, tata ne plačite više, ja sam blizu vas, jednog dana kad se opet rodim biću vaše dijete“.

Exit mobile version