Društvo

Lukač: Policijski kadeti spremni da pomažu građanima Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da polaznici Policijske akademije u Banjaluci, njih 250, koji su se odazvali akciji dobrovoljnog davanja krvi, dokazuju da su spremni pomagati građanima Srpske na najbolji način.

– Oni će dati najviše od sebe što mogu u ovom trenutku da bi spasili nečiji život. Krv je nešto najdragocjenije, što je, nažalost, svakodnevno potrebno – rekao je Lukač novinarima u Banjaluci, nakon što je prisustvovao početku akcije dobovoljnog davanja krvi policijskih kadeta u Zavodu za transfuzijsku medicinu u okviru obilježavanja krsne slave MUP-a Srpske – Svetog Arhangela Mihaila.

Loading...

On je naglasio da ovi mladi ljudi to shvataju na pravi način i daju puni doprinos spasavanju života.

– Samim tim što su se odlučili za ovaj poziv shvatili su šta je njihova dužnost – istakao je Lukač i podsjetio da MUP, kao i svake godine, organizuje akcije dobovoljnog davanja krvi povodom Dana policije i slave MUP-a.

Lukač je rekao da je počelo školovanje 326 mladih ljudi, budućih policajaca u MUP-u Srpske – najveće generacije na Policijskoj akademiji od kada postoji MUP.

Šef Službe za prikupljanje krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Veselka Ćejić rekla je da su akcije dobrovoljnog prikupljanja krvi postale tradicija zahvaljujući doprinosu mladih polaznika Policijske akademije.

– U ovoj akciji je prijavljeno 250 budućih mladih policajaca koji su raspoređeni u pet dana. Zahvaljujem im što se odazvali i nadam se da će i ubuduće činiti dobro – navela je Ćejićeva.

Ona je dodala da su zalihe krvi u Zavodu zadovoljavajuće, jer je u proteklom mjesecu u akciji u kojoj su učestvovali srednjoškolci prikupljeno 350 doza dragocjene tečnosti.

Kadet Đorđe Straživuk iz Banjaluke, koji se treći put odazvao akciji dobrovoljnog davanja krvi, rekao je da je humanost jedan od osnovnih zadataka policijskih službenika.

Kadet Kristina Јoćić iz Doboja rekla je da je do sada krv dala četiri puta i pozvala građane da se uključe u ovakve akcije jer, kako je naglasila, naše malo nekima znači mnogo.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!