Banjaluka

Dogodine nastavak obnove pješačke zone

U okviru druge faze obnove pješačke zone u centru grada, nastaviće se radovi na potezu kod zgrade Banskog dvora i Palate predsjednika. Rekonstrukcija ovog centralnog dijela grada biće obavljena naredne godine, odmah po okončanju tekuće obnove Banskog dvora.

– Popularni „Parkić“ je rekonstruisan i odlično prihvaćen od strane građana. Nastavljamo radove druge faze obnove centralne pješačke zone, koja će obuhvatiti prostor ispred Banskog dvora i Palate Predsjednika do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici Bana Milosavljevića – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Loading...

Prema njegovim riječima, plan je da se ta zona, površine 2.900 kvadratnih metara, u potpunosti rekonstruiše i da se od ove frekventne pješačke zone napravi moderno šetalište.

Sandić je naglasio da će taj prostor ispred Banskog dvora i Palate Predsjednika biti popločan granitnim pločama, uz izgradnju nove rasvjete, oborinske kanalizacije i instalacija, sa naglaskom na povećanje površina za sjedenje u odnosu na sadašnje stanje. Postojeći drvored će biti zadržan i dijelom obnovljen.

Kako je kazao, sa aktivnostima na uređenju pješačke zone u užem centru grada nastaviće se i u 2020. godini, za kada je planirana rekonstrukcija na potezu od Palate Predsjednika do Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!