Politika

Branislav Borenović: PDP se nije prodao, insistiramo na donošenju novog izbornog zakona

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), istakao je da će zajedno s predstavnicima svoje stranke insistirati na tri ključna zahtjeva: promjena izbornog zakona, nepristrasni javni servisi i bezbjednosna pitanja.

“Dominantno i jedinstveno razmišljanje u PDP-u je da mi ne želimo da se prodajemo. Skoro 300 hiljada građana RS su potpuno iskreno glasali za naša dva ključna kandidata Vukotu Govedaricu i Mladena Ivanića. Vjerovatno je taj broj bio i veći zbog toga se ne smijemo poigravati s ljudima koji iskreno žele promjene”, kazao je Borenović.

Napomenuo je da su vrata PDP-a otvorena za sve slobodnomisleće koji će graditi RS u kojoj će biti više pravde i posla.

Loading...

“Nastavljamo na programu obnove RS. U narednom periodu ćemo posvetiti našu političku pažnju na tri prioritetna pravca: donošenje novog izbornog zakona, izmjene zakonskih rješenja kako bismo imali objektivne i nepristrasne medije i na ključnim bezbjednosnim pitanjima i rješavanju ubistava, naročito da se sazna istina o ubistvu mladog Davida”, istakao je Borenović.

Naveo je da je PDP formalno djelovao prethodnih sedmica i uputio mnogo dopisa domaćim i stranim institucijama.

“U BiH je bilo mnogo kršenja izbornih pravila. To nam daje za pravo da tražimo da se u ovoj državi mijenjaju pravila kako bi građani mogli biti slobodni u svom razmišljanju i svom djelovanju i kako bi se redovi ispred konuzulata i ambasada smanjili. Mi smo imali sjednicu Predsjedništva, jedinstvene stavove. Za vikend ćemo imati sjednicu Glavnog odbora. Očekujemo da će naši parlamentarci djelovati da se na ovim pravcima djeluje do kraja”, rekao je on.

Mladen Ivanić je rekao kako mu je drago što je PDP ostao jedinstven i što je ostao dosljedan u stvarima koje je obećao građanima.

“Drago mi je što se PDP nije uprljao. Dat ću svoj doprinos da to tako ostane. Uvjeren sam da Republika Srpska može biti bolja, da može imati puno više demokratije. Prvi ključni zadatak na koji sam trebao insistirati jeste da se izmijeni izborni zakon. Jedna od ključnih stvari je sistem videonadzora na biralištima. Uvjeren sam da se može i da će se napraviti puno bolje. PDP poprima ulogu jedne stabilne, čvrste partije koja ne mijenja prinicipe. Obavezan sam prema ljudima koji su glasali za mene da ostanem pri svojim prinicipima. Klasični sistem političkog djelovanja više ne pije vode, zato se PDP otvara da postane avangarndna partija”, istakao je Ivanić.

Izvor
Klix
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!