Sport

Kolašinac: Bol u ramenu još nije nestala, ali malo mi je bolje

Sead Kolašinac, fudbaler londonskog Arsenala, u UEFA Ligi nacija nije odigrao ni jednu utakmicu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja je izborila plasman u elitnu ”A” diviziju. Posljednji meč u dresu sa državnim grbom odigrao je protiv Senegala (0:0) prije godinu dana.

Loading...

Shodno tome, odbrambeni igrač reprezentacije BiH, ističe, sa nestrpljenjem je čekao početak kvalifikacija za EURO 2020.

“Nedostajala mi je ova atmosfera, druženje sa igračima, uželio sam se i Biće (Ermin Bičakčić, op.a.) sa kojim sam cimer, ali volim da vidim i sve ostale igrače. Moram reći da sam poželio i našu hranu, jer u Londonu nemam priliku da jedem bosanske specijalitete. Jedva čekam da istrčim na teren i ponovo zaigram za reprezentaciju. Falilo mi je sve ovo, momci, navijači, uzbuđenje koje zajedno dijelimo”, rekao je Kolašinac.

Na pripreme reprezentacije BiH pred utakmice prva dva kola grupe “J” kvalifikacija za EURO 2020 protiv Armenije 23. marta u Sarajevu i tri dana kasnije sa Grčkom u Zenici Kolašinac je stigao sa bolom u ramenu.

“Bol još nije nestala, ali malo mi je bolje. Treniram i trudim se da ne mislim na bol, a vjerujem da će sve biti OK kad počne utakmica. Radio sam dva treninga, tako da je bilo dobro, jedino teren, zbog kiše, nije bio baš najbolji”, istakao je Kolašinac.

O duelima sa Armencima i Grcima, kazao je:

“Sa Grčkom imamo više iskustva. Bolja je to ekipa od Armenije, međutim mislim da je prva utakmica uvijek važna na početku novog ciklusa i ne smijemo se opustiti. Imali smo ranije situacije kad smo gubili od znatno slabijih timova i mislim da se to neće dogoditi s Armenijom. Ipak, moramo biti ozbiljni i dati sve od sebe da pobijedimo. Grci su nam prije stvarali određene probleme, ali kvalitetniji smo i od njih pa pobjeda ne bi trebala doći u pitanje ako budemo 100 posto posvećeni i skoncentrisani na igru. Osim toga, početi kvalifikacije pred našim navijačima je uvijek dodatni motiv.”

Na pitanje kako je biti igrač Arsenala, za oficijelnu internet stranicu Fudbalskog saveza BiH, Kolašinac je odgovorio:

“Odlično. Fino mi je u klubu, odgovara mi stil igre i dobro sam se uklopio. Važno je da igram, navijači prepoznaju moju borbenost i trud na terenu tako da imam i njihovu podršku. London je uzbudljiv grad i lijepo je živjeti u njemu.”

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!