Hronika

Godina robije za smrt vozača iz Kneževa

Milan Jovanović (20) iz Laktaša osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na godinu zatvora jer je, kako je navedeno u presudi, pijan iz nehata izazvao sudar u kojem je poginuo vozač drugog vozila Milan Knežević (36) iz Kneževa, a teže povrijeđen suvozač Miloš Bekić.

Presuda je donesena u ponovljenom postupku, a Sud je u odnosu na raniji postupak prekvalifikovao krivično djelo i Jovanovića osudio po blažem zakonskom propisu.

U presudi je navedeno da je on, 10. oktobra 2016. godine, u Velikom Blaškom, kod Laktaša, vozeći pijan i nedozvoljenom brzinom od 94 kilometra na čas, audijem prešao na lijevu kolovoznu traku i sudario se s pežoom.

Pežo je, dodaje se, vozio stradali Knežević, a pored njega je kao suvozač bio Bekić. Jovanović je u decembru prošle godine bio osuđen na dvije godine zatvora, ali je tu presudu ukinuo drugostepeni sud i slučaj vratio na novo suđenje.

Presuda je ukinuta po žalbi advokata osuđenog koja se, između ostalog, odnosila na to da u optužnici nije tačno precizirano koliko alkohola u krvi je imao Jovanović.

Nakon ukidanja presude tužilac je izmijenio optužnicu pa je navedeno da je Jovanović vozio sa 1,32 promila alkohola u krvi.

Advokat Živko Bojić je u završnoj riječi isticao da se u ovom slučaju radi o krivičnom djelu iz nehata, što je Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci na kraju i prihvatilo.

“Zadovoljan sam izrečenom presudom, jer je sud uvažio moje primjedbe”, rekao je Bojić.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!