Banjaluka

Podrška studentima elektrotehnike u Banjaluci

ETF, Lanaco i grad Banjaluka potpisali su sporazum koji podrazumijeva i podršku školovanju kadra na Elektrotehničkom fakultetu

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Gradske uprave Banjaluka, Elektrotehničkog fakulteta i kompanije “Lanaco”, koji podrazumijeva i podršku školovanju kadra na ETF-u i koncipiranje zajedničkih projekata, potpisan je u Banjaluci.

Potpisali su ga Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, Branko Blanuša, dekan ETF-a, i Nebojša Ninić, direktor kompanije “Lanaco”.

Blanuša je naglasio da se sporazumom formalizuje i proširuje dosadašnja dobra saradnja ovog fakulteta, grada Banjaluke i “Lanaca”.

Radojičić je naglasio da će biti nastavljeno i prošireno stipendiranje studenata deficitarnih zanimanja, kao što su inženjeri elektrotehnike.

“Zajedno ćemo raditi na pilot-projektima koji se odnose na elektronske, moderne usluge”, naglasio je Radojičić.

Radojičić je dodao da će Banjaluka u okviru sporazuma od “Lanaca” dobiti na raspolaganje optičku infrastrukturu kojom kompanija raspolaže i za pilot-projekte koje će raditi usluge “data centra”.

Ninić je rekao da će ova saradnja sigurno pobošljati kvalitet studija i praktične nastave.

“Studenti će biti u prilici da rade na najnovijim tehnologijama, jer smo napravili prvu pametnu zgradu u BiH sa najvećim resurima za obradu podataka, koje ćemo besplatno dati za realizaciju pilot-projekata Banjaluci”, pojasnio je Ninić.

Dodao je da vjeruje da će potpisnici sporazuma već iduće godine realizovati nekoliko zajedničkih projekata koji će Banjaluku polako transformisati u “pametan grad”.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!