Banjaluka

Podrška studentima elektrotehnike u Banjaluci

ETF, Lanaco i grad Banjaluka potpisali su sporazum koji podrazumijeva i podršku školovanju kadra na Elektrotehničkom fakultetu

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Gradske uprave Banjaluka, Elektrotehničkog fakulteta i kompanije “Lanaco”, koji podrazumijeva i podršku školovanju kadra na ETF-u i koncipiranje zajedničkih projekata, potpisan je u Banjaluci.

Potpisali su ga Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, Branko Blanuša, dekan ETF-a, i Nebojša Ninić, direktor kompanije “Lanaco”.

Loading...

Blanuša je naglasio da se sporazumom formalizuje i proširuje dosadašnja dobra saradnja ovog fakulteta, grada Banjaluke i “Lanaca”.

Radojičić je naglasio da će biti nastavljeno i prošireno stipendiranje studenata deficitarnih zanimanja, kao što su inženjeri elektrotehnike.

“Zajedno ćemo raditi na pilot-projektima koji se odnose na elektronske, moderne usluge”, naglasio je Radojičić.

Radojičić je dodao da će Banjaluka u okviru sporazuma od “Lanaca” dobiti na raspolaganje optičku infrastrukturu kojom kompanija raspolaže i za pilot-projekte koje će raditi usluge “data centra”.

Ninić je rekao da će ova saradnja sigurno pobošljati kvalitet studija i praktične nastave.

“Studenti će biti u prilici da rade na najnovijim tehnologijama, jer smo napravili prvu pametnu zgradu u BiH sa najvećim resurima za obradu podataka, koje ćemo besplatno dati za realizaciju pilot-projekata Banjaluci”, pojasnio je Ninić.

Dodao je da vjeruje da će potpisnici sporazuma već iduće godine realizovati nekoliko zajedničkih projekata koji će Banjaluku polako transformisati u “pametan grad”.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!