Društvo

Direktor Šuma podnosi ostavku: Još jedan “mangup”?

Direktor Šuma Srpske Risto Marić neće ostati na pomenutoj poziciji, što bi trebalo biti i javno saopšteno do kraja ove sedmice.

Marić, koji je kadar Socijalističke partije i novoizabrani poslanik u Narodnoj skupštini RS, takođe je, kako navode, označen kao “mangup”, kako je lider SNSD-a Milorad Dodik nazvao pojedince iz koalicije koji su na izborima radili “za drugu stranu”, te se i njegovo ime našlo na spisku ljudi kojima slijedi razrješenje sa dosadašnjih funkcija.

Međutim, kako se saznaje, u Marićevom slučaju pronađeno je “elegantnije” rješenje, te on neće biti smijenjen već će dati ostavku.

Loading...

– Razlog će biti poslanički mandat koji je osvojio na nedavno završenim izborima. Daće ostavku pod obrazloženjem da se planira posvetiti djelovanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Međutim, svima je jasno da je funkcija direktora Šuma Srpske neuporedivo atraktivnija od poslaničkog mandata i sigurno da je ostavka iznuđena – ističe izvor i dodaje da će funkcija direktora ovog javnog preduzeća i dalje biti rezervisana za kadar Socijalističke partije, koja će u budućem sazivu republičkog parlamenta imati sedam poslanika.

Međutim, nezavnični izvori tvrde, da bi mjesto direktora Šuma moglo pripasti i Milovanu Bjelici ukoliko dođe do saradnje SNSD-a i SDS-a.

Podsjećamo, ranije su smijenjeni direktorica Šumskog gazdinstva “Vrbanja” u Kotor Varošu Daliborka Kerezović Damjanović, direktor RiTE Ugljevik Đorđe Popović, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, direktor Nove banke Milan Radović, direktor Poslovne zone “Banjaluka” Saša Panić, direktor Željeznica RS Dragan Savanović, svi iz DNS-a, te SNSD-ovi Drago Kalabić, koji je obavljao dužnost rukovodioca RJ “Elektrokrajina” Prnjavor i Nedeljko Kesić, doskorašnji direktor Hidroelektrane na Vrbasu.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!