Politika

Dodik: Srpska će zaštititi svoju imovinu u Hrvatskoj

Republika Srpska preduzeće sve aktivnosti na zaštititi svoje imovine u Hrvatskoj, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše informaciju da je Hrvatska počela primjenu izmjena i dopuna Zakon o upravljanju državnom imovinom, koji je hrvatski Sabor usvojio u maju, a koji resornom ministarstvu omogućava da upravlja nekretninama i da stavlja u funkciju i nekretnine za koje nisu riješeni imovinsko pravni odnosi, Dodik je rekao da je Hrvatska u obavezi da provede sporazum koje su bivše republike SFRЈ postigle, a koji kaže da svim građanima i pravnim subjektima moraju biti vraćena prava koja su imali na dan 31. decembra 1990. godine.

Loading...

“Svi ugovori sklopljeni pod pritiscima i prijetnjama moraju biti proglašeni ništavnim. Raspolaganje tuđom imovinom, što namjerava da uradi Hrvatska, samo bi bespotrebno zakomplikovalo odnose u regionu”, istakao je predsjednik Srpske.

Ministarstvo državne imovine Hrvatske objavilo je prije tri dana javni poziv kojim daje u zakup odmarališta i druge nekretnina na Јadranu.

Na spisku je 15 nekretnina, odmarališta i pratećih objekata na primorju Hrvatske, čiji su vlasnici preduzeća iz Srbije i BiH, a u zakup se daju na 30 godina.

I prije nego što je usvojen u Saboru, ovaj zakon je izazvao veliko nezadovoljstvo u Srbiji i BiH jer to u praksi znači da državnu imovinu pravnih lica iz drugih republika bivše SFRЈ, Hrvatska može dati na upravljanje trećim osobama na rok od 30 godina.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!