Politika

SP, DNS i Ujedinjena Srpska podržavaju Viškovića za mandatara (FOTO/VIDEO)

Funkcioneri SNSD-a, predvođeni predsjednikom stranke Miloradom Dodikom, održali su pojedinačne sastanke sa rukovodstvom SP-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske.

Nakon sastanka SP-om, portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da socijalisti i SNSD ostaju koalicioni parnteri i u naredne četiri godine.

“SP podržavaju prijedlog SNSD-a da mandatar za sastav nove Vlade Srpske bude Radovan Višković. SP će u punom kapacitetu biti dio buduće vladajuće strukture u Republici Srpskoj. Oni su pouzdani partneri SNSD-a”, kazao je Kovačević.

Kovačević je nakon sastanka delegacija SP-a i SNSD-a, koje su predvodili lideri stranaka Petar Đokić i Milorad Dodik, naveo da nije bilo riječi o podjeli ministarstava.

DNS i SNSD ostaju koalicioni partneri i naredne četiri godine, a DNS podržava prijedlog SNSD-a da mandatar za sastav Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“U ovom trenutku imamo podršku za našeg mandatara i budućeg predsjednika Vlade”, rekao je Kovačević.

Nakon sastanka delegacija SNSD-a i DNS-a, predvođenih liderima stranaka Miloradom Dodikom i Markom Pavićem, Kovačević je rekao da DNS ostaje dio parlamentarne većine, kao i da će na svim nivoima biti dio koalicije.

“DNS ostaje dio skupštinske većine, to je način na koji će se očuvati stabilnost Republike Srpske. Idemo u najjačem mogućem sastavu na nivo BiH”, poručio je Kovačević.

On je dodao da će o mandatima biti riječi na sljedećim koalicionim sastancima.

I Ujedinjena Srpska podržala je prijedlog da mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Višković će i definitivno biti novi premijer Srpske i nastaviće da radi sve što je dobro i potrebno da život u Srpskoj bude bolji”, rekao je Kovačević novinarima nakon sastanka funkcionera SNSD-a, predvođenih liderom te stranke Miloradom Dodikom, sa predstavnicima Ujedinjene Srpske, koje je predvodio predsjednik te stranke Nenad Stevandić.

Kovačević je istakao da će Ujedinjena Srpska sa četiri poslanika u Narodnoj skupštini Srpske biti dio parlamentarne većine.

“Lider te partije Nenad Stevandić biće naš poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH. Imamo nikada jači blok u Srpskoj i patriotski blok Srpske na nivou BiH”, rekao je Kovačević.

On je naveo da trenutno nema informacije da li će biti razgovora SNSD-a sa grupom koju okuplja Obren Petrović iz Doboja, kao i sa NDP-om.

“Do konstitutivne sjednice Narodne skupštine više nećemo imati razgovore. Danas smo postigli dogovore o tome da ćemo biti zajedno u naredne četiri godine. Imamo poslanika u Narodnoj skupštini mnogo više nego što je dovoljno”, poručio je Kovačević.

Ranije je Izvršni komitet SNSD-a odlučio da prijedlog ove stranke za mandatara za sastav Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!