Kultura

Ove godine Noć teatra BiH donosi 40 dešavanja u 12 gradova

Deveto izdanje manifestacije Noć teatra BiH biće održano 17. novembra u 12 gradova širom BiH

Ove godine će učestvovati deset zemalja. Među zemljama učesnicama su BiH, Hrvatska, Srbija, Slovačka, Crna Gora, Austrija, Mađarska, Češka, Bugarska i Belgija.

Merima Handanović, koordinator Noći teatra BiH je najavila bogat program, naglasivši da se ove godine priređuje ukupno 40 programa, među kojima je i 21 predstava, od kojih su čak četiri premijerne izvedbe. Tu su i koncerti, među kojima je i veliki koncert Sarajevske fiharmonije u Narodnom pozorištu Sarajevo, modne revije, radionice za djecu i odrasle, predstavljanje knjiga, obilasci pozorišta te online teatarske izložbe.

Među ovogodišnjim učesnicima je i osam državnih teatara, četiri gradska/amaterska pozorišta, centri za kulturu, jedan festival, jedna ustanova za predšolski odgoj i obrazovanje, jedna akademija dramskih umjetnosti, jedna gradska biblioteka, kao i razne nevladine organizacije i sektori.

Handanović je istakla da će svi ljubitelji teatarske umjetnosti imati priliku da uživaju u cjelodnevnoj i cjelovečernjoj manifestaciji u Zenici, Banjaluci, Kaknju, Konjicu, Srebreniku, Travniku, Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Brčkom, Bugojnu i Trebinju.

Aleksandar Marak, saradnik za poslove marketinga Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke je izrazio zadovoljstvo devetim učešćem na značajnoj manifestaciji, u kojoj je ova teatarska kuća partner od samog početka. Matrak je istakao kako će tokom Noći tetara BiH u Narodnom pozorištu RS biti izvedena predstava “Sinovi umiru prvi”, u režiji Marka Misirače.

Noć teatra BiH pruža bogat program za koji su programi uglavnom besplatni ili su pitanju snižene, simbolične cijene.

Izvor
Srpska Cafe
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!