Politika

Prijetnje s političkom pozadinom: Bjelici i Petroviću zaprijećeno smrću (FOTO)

Uoči današnjeg sastanka sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću i njegovoj porodici upućene su prijetnje smrću.

Prijetnje iste sadržine upućene su i načelniku opštine Sokolac Milovanu Bjelici i njegovoj porodici. O prijetećim porukama koje imaju političku pozadinu, obaviještene su nadležne policijske uprave MUP-a Srpske koje sprovode istragu.

Prijeteće poruke pristigle su posredstvom zvaničnih i-mejl adresa u gradskoj upravi Doboja, odnosno u sokolačkoj opštinskoj administraciji. Sadržaj identičan. Pošiljalac potpisan kao “Petarp 001” Petrovića i Bjelicu naziva Vukom Brankovićem, navodeći da su “izdali Srpsku i otišli najvećem neprijatelju Srpske Republike”. “Neka znaš, od danas, niko ti ne garantuje život, tebi i tvojoj porodici”, stoji na kraju obje poruke!

Poruka gradonačelniku Doboja stigla je juče u 13 časova i 10 minuta; načelniku Sokoca 4 minuta kasnije. Milovan Bjelica nema dilemu – poruka ima političku pozadinu. I do sada je kaže primao različite prijetnje. Ovaj put na meti je i porodica. U posljednjih nekoliko dana ili sedmica, mnogo toga se dešavalo, tako da se ni ova prijetnja ne može posmatrati izolovano. Niti je bezazlena, jasan Bjelica.

“Prvo onakav doček u Banjaluci, sa onim transparentima, pa poslije toga saobraćajni udes gdje se baš niotkuda pojavio automobil koji je presjekao put i nestao. Neki golf dva ili tri. A poslije toga i kvalifikacije samog vrha političke partije kojoj pripadam da su na scenu stupili pučisti koji žele da sruše rukovodstvo”, rekao je Bjelica.

Ne prejudicira Bjelica niti tvrdi, da iza svega stoji vrh partije. No, pojedince koji slušaju njihove verbalne napade, ne isključuje. Simptomatično je, kaže to što taj isti vrh o svemu, što mu se dešava, ćuti. Obično govorljivi i kritici skloni, ćutali su i danas. Ni ograde, niti osude. Stigla je samo od Gradskog odbora SDS-a u Doboju, istog koji nije prihvatio odluku vrha, o isključenju Obrena Petrovića iz partije. I istog koji je, zatražio smjenu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice i održavanje stranačkih vanrednih izbora. Zahtjev za vanrednu skupštinu stranke zatražio je, potom i regionalni sarajevsko-romanijski partijski odbor, čiji je Bjelica predsjednik. Za Borisa Јerinića, nedopostive prijetnje smrću u direktnoj su vezi sa posljednjim političkim odlukama Petrovića i Bjelice.

“Dno dna da se ljudi koriste tim metodama da prijete porodici, djeci i svima ostalima i to je ono za svaku osudu. Јa se nadam i vjerujem da će istražni organi naći i nalogodavce i one koji su to uradili i naravno sankcionisati u skladu sa zakonom”, dodap je Јerinić.

A nadležne policijske uprave o prijetnjama gradonačelniku Doboja i načelniku opštine Sokolac već su preduzele zakonom propisane istražne radnje. I pojačale patrolne kontrole.

“Obaviješteno je Tužilaštvo i preduzimamo radnje”, izjavila je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

“Policijski službenici policijske stanice Doboj 1 preduzimaju aktivnosti u vidu pojačanih obilazaka lokacije stanovanja”, rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Nezvanično, IP adresa sa koje su poslate prijeteće poruke registrovana je u Švajcarskoj sa provajderom u Lozani. A da li će policijski inspektori identifikovati i počinioca, eventualno i nalogodavca!? Bjelica i Petrović odlučni, nikakve prijetnje neće ih zastrašiti niti pokolebati! Petrović je odmah jutros sjeo za pregovarački sto sa rukovodstvom SNSD-a, a Bjelica ne odustaje od zahtjeva za vanredne unutarstaranačke izbore.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!