Banjaluka

Stiže nam promjena vremena, od vikenda minus

Prema podacima federelnog hidrometerološkog zavoda od vikenda nam stiže svježije vrijeme, a sredinom sljedeće sedmice i kiša, susnježica i snijeg.

Na planinama je već sutra prognoziran slab nijeg, dok će u ostatku zemlje biti sunčano ali znatno hladnije

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje i do 8°C. Najviša dnevna uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje od 11 do 16°C.

U subotu u BiH pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti jedino u sjevernim područjima Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana se očekuju padavine sa juga koje će tokom noći na utorak zahvatiti cijelu zemlju.

U nizinama se prognozira kiša, a u višim područjima BiH snijeg. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!