Hronika

Najmanje osam osoba stradalo u snježnoj oluji u SAD-u

Internetom kruže video snimci ogromne zimske oluje koja je zadesila istočni dio SAD, usljed koje je poginulo najmanje osam osoba.

Turbulentna mješavina kiše, snijega i leda koja je prvobitno udarila zapadni dio, ostavila je pustoš od juga do sjeveroistoka u četvrtak, a desetine hiljada domova je ostalo bez struje.

Zbog oluje su zatvorene škole, odlaganja vremena polaska linija gradskog saobraćaja i otkazivanja letova, prenosi CNN.

U određenim dijelovima Pensilvanije i Nove Engleske snijeg je napadao do između 15 i 30 centimetara, saopštila je Američka Meteorološka služba.

Sajt “Poweroutage.us” osbjavio je da je u Indijani, Kentakiju, Ohaju, Zapadnoj Virdžiniji, Virdžiniji. Pensilvaniji i Nju Džersiju oko 389.000 korisnika je ostalo bez struje.

Ovakvi vremenski uslovi doveli su do povećanog broja saobraćajnih udesa u nekoliko saveznih država u kojima je bilo poginulih i povrijeđenih. CNN navodi da je i u Njujorku bilo ogromnih zastoja usljed nevremena.

U četvrtak je nekoliko sati bio zastoj na mostu Džordža Vašingtona koji povezuje gornji Menhetn sa južnim Nju Džersijem.

Policija Nju Džersija je saopštila da je tog dana imala 555 intervencija na poziv zbog sudara vozila i 1.027 intervencija po pozivu zbog udesa u kojima su učestvovali motoristi.

U Pensilvaniji je došlo do incidenta sa škloskim autobusima koji nisu mogli da vrate djecu kućama usljed zatvaranja puteva, te su djeca bila smještena u jednom školskom kompleksu u “uslovima sličnim onima iz skloništa” sve dok roditelji nisu došli po njih.

Snijeg se očekuje i na sjeveru Srednjeg Atlantika i u saveznim državama na sjeveroistoku, navodi CNN.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!