Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Prijedor želi Ivića za predsjednika NSRS

Regionalni odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) iz Prijedora predložio je Duška Ivića, kao kandidata DNS-a za predsjednika Narodne skupštine (NS) RS, a istovremeno, nekoliko opštinskih odbora ove stranke stalo je iza Nedeljka Čubrilovića koji je na zahtjev Marka Pavića, lidera DNS-a smijenjen sa mjesta zamjenika ove stranke.

Regionalni odbor DNS-a iz Prijedora izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima i osvojena tri poslanička mandata iz ove izborne jedinice, a “izraženo je žaljenje što nije osvojen direktan mandat za Predstavnički dom PS BiH, jer prema analizama, Izborne jedinice 2. i 3. za NSRS nisu pratile trend glasanja”.

Takođe, pružili su punu podršku Paviću u provođenju političkih i statutarnih odluka DNS-a, te u provođenju aktivnosti koje vode ka konstituisanju vlasti u RS i BiH.

Dok u Regionalnom odboru DNS-a u Prijedoru predlažu kandidata, pojedini opštinski odbori traže sjednicu Glavnog odbora na kojoj bi se odlučivalo o smjeni Čubrilovića.

U ovom odboru takođe smatraju da događaji u DNS-u zahtijevaju i hitno održavanje vanredne stranačke skupštine na kojoj bi bili razriješeni svi koji su na prethodnim izborima radili protiv interesa stranke.

U petak je održana i sjednica Predsjedništva Opštinskog odbora DNS-a u Gradišci nakon koje je saopšteno da ovaj odbor nije zauzeo zvaničan stav, niti dao podršku Danetu Maleševiću, predsjedniku Regionalnog odbora DNS-a Lijevče da glasa za smjenu zamjenika predsjednika na sjednici Predsjedništva stranke.

Predsjedništvo OO u Gradišci predložilo je takođe sazivanje sjednice Glavnog odbora na kojoj bi bila razmatrana odluka o smjeni zamjenika stranke, a u saopštenju se predlaže i da se na toj sjednici analiziraju rezultati rada DNS-a na proteklim izborima i donese stav o eventualnim saznanjima da su pojedini kandidati na listama DNS-a narušili odnose u koaliciji DNS-SNSD-SP podržavajući na terenu kandidate Saveza za pobjedu.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button