Banjaluka

Počeli razgovori gradskog arhitekte sa građanima (FOTO)

Gradski arhitekta Ivan Rašković pokrenuo je „Aktuelni razgovor“ sa stanovnicima banjalučkih naselja kako bi čuo njihova mišljenja, prijedloge i zahtjeve u vezi sa izgledom budućeg urbanističkog plana Banje Luke. Prva stanica „Aktuelnih razgovora“ bilo je naselje Lauš.

Rašković je večerašnji razgovor ocijenio veoma uspješnim i zahvalio svim građanima na izuzetno živoj, dinamičnoj i argumentovanoj raspravi. On je naglasio da će budućim urbanističkim planom biti pokrivene sve oblasti i podsjetio da je je posljednji planski dokument ovog tipa Banja Luka donijela još 1975. godine.

– Ovaj sastanak smo zamislili kao razgovor sa građanima u kojima će oni iznijeti šta na njihovom životnom prostoru predstavlja problem te kako izgleda vizija iz ugla građana kojim putem ovaj dio grada treba da krene. Dobili smo vrlo konkretne prijedloge i sugestije, građani su diskutovali argumentovano i za mene kao gradskog arhitektu ova prva rasprava je veoma korisno iskustvo – rekao je Rašković.

Građani su tražili da se prilikom izrade urbanističkog plana uzme u obzir rješavanje saobraćajne povezanosti Lauša sa centrom grada i ostalim naseljima, da se izgrade dječija igrališta i sporstko-rekreacioni centar, da se uredi stadion te riješi problem “Ekonomije”. Takođe, zahtjevi su se odnosili i na izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, društvenog doma te rješavanje pitanja vodotoka Crkvene.

U razgovoru sa građanima učestvovali su i Marko Bilbija, član tima za kandidaturu Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine i Jelena Brkić, član Urbanisitičkog savjeta Grada. Naredni razgovor sa građanima, Rašković će organizovati u nedjelju 18. novembra u Priječanima, sa početkom u 18.00 časova.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!