Politika

Sutra konstitutivna sjednica desetog saziva NSRS

Konstitutivna sjednica 10. saziva Narodne skupštine Republike Srpske biće održana sutra u Banjaluci na kojoj će svečane zakletve položiti novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik i potpredsjednici Srpske.

Prva sjednica novog skupštinskog saziva zakazana je za 14.00 časova, a prije njenog održavanja u 12.00 časova novoizabranim poslanicima biće dodijeljeni sertifikati Centralne izborne komisije BiH.

Konstitutivnom sjednicom, do izbora predsjednika Narodne skupštine, predsjedavaće radno predsjedništvo, koje čine najstariji poslanik – Dane Malešević, kojem će pomagati tri najmlađa poslanika iz stranaka koje su dobile najviše poslanika u Narodnoj skupštini – Denis Šulić iz SNSD-a, Aleksandar Glavaš iz DNS-a i Davor Šešić iz SDS-a.

Prvoj sjednici 10. saziva Narodne skupštine prisustvovaće brojni predstavnici političkog i javnog života Republike Srpske, predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, a dolazak su, između ostalih, potvrdili premijerka Srbije Ana Brnabić i predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Na konstitutivnoj sjednici biće izabrana Komisija za izbor i imenovanja i verifikovani mandati narodnim poslanicima, koji će položiti svečanu zakletvu, a biće razmatrana i odluka o broju potpredsjednika Narodne skupštine.

Na predloženom dnevnom redu prve sjednice je izbor predsjednika i potpredsjednika Narodne skupštine Srpske, kao i pokretanje inicijativa za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda parlamenta BiH i za izbor delegata u Vijeću naroda Srpske.

S obzirom da je krajnji rok za izbor delegata 6. decembar, parlamentrane stranke će do 28. novembra dostaviti Narodnoj skupštini Srpske liste kandidata za izbore delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

U susret prvoj sjednici 10. saziva narodnih poslanika, u Parlamentu je juče održana generalna proba kojoj je prisustvovala novoizabrana predsjednica Srpske Željka Cvijanović, novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i aktuelni predsjednik skupštine Nedeljko Čubrilović.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!