Magazin

Džaba im ravnopravnost: DA BI ZAVRŠILE SVE OBAVEZE ŽENAMA JE KRATAK DAN SA 24 SATA!

Šest od deset žena reklo je da im je potreban duži dan i to za 3 sata i 36 minuta. Na taj način jedino bi uspjele da uklope sve poslovne obaveze, porodične aktivnosti i društveni život.

Polovina žena koje su učestvovale u istraživanju od njih 2.000 reklo je da žrtvuje sate spavanja kako bi eventualno uradile nešto za svoju dušu: vježbale ili se družile.

Loading...

Kako prenosi portal “San”, to znači da mnogo žena dnevno spava samo šest sati umjesto preporučenih osam. Žene koje rade uglavnom su na poslu od 8 do 16 sati, a nemali broj rekao je da se dešava da ne izađu s posla prije 18 sati, piše “Ljepota i zdravlje”.

Polovina žena izjavila je da ustaje još prije šest ujutro, a ne legne na spavanje prije ponoći. Sve ovo izaziva stanja kao što su premor, problem sa koncentracijom, stvaranje podočnjaka i umorne kože.

Kada bi imale dan koji traje 28 sati, žene u studiji su izjavile da bi se više družile sa prijateljima i partnerom, posvećivale bi se kuhanju i isprobavanju novih recepata i provodile bi više vremena vježbajući.

Izvor
Aura
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!