Sport

Srbija večeras protiv Litvanije za ovjeru prvog mjesta

Fudbaleri Srbije večeras od 20.45 časova na stadionu Partizana igraju posljednju utakmicu u prvom izdanju Lige nacija.

Srbija ima priliku da pobjedom protiv Litvanije, koja ima svih pet poraza, ovjeri prvo mjesto na tabeli 4. grupe C Lige nacija, i da u samo jednoj noći napravi najmanje tri dobre stvari. Ali, nažalost, vjerovatno bez Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova.

“Orlovi” Mladena Krstajića mogu da sa prvog mjesta odu direktno u B Ligu nacija i drugo, da se lijepo opare, jer od UEFA za ovakav uspjeh stiže nagrada od više od dva miliona evra. Osvajanje grupe u Ligi nacija daje i mogućnost plasmana na EURO 2020, ukoliko se to ne uradi kroz kvalifikacije.

Loading...

Jedan od zamjenika kapitena Dušan Tadić otkrio je još jedan detalj koji u znatnoj mjeri govori o umoru u finišu Lige nacija.

– Mene je lični trener bukvalno “krpio” posljednjih dana od bolova u primicaču i potrudio se da me oporavi za dvomeč Lige nacija. Nadam se da ćemo pobjedom završiti nastup u ovom takmičenju i dokazati da smo bili najbolji tim u našoj grupi – kaže Tadić.

As Ajaksa i Aleksandar Mitrović su ukupno promašili tri penala u dosadašnjih pet mečeva u Ligi nacija i to je jedan od detalja koji je obilježio put Srbije.

– Dešavaju se takve stvari. Bio je to splet okolnosti koje fudbal takođe čine zanimljivim. Nadam se da ćemo i taj segment da popravimo, ali mnogo više od tih penala je važnije da mi pobijeđujemo i da smo na pragu da ovjerimo prvo mjesto na tabeli – dodaje Tadić.

Izvor
Srpska Cafe
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!