Hronika

Tuča migranata u centru Bihaća

U Bihaću je danas došlo do tuče između dvojice migranata, građani ih razdvajali

Migranti su se fizički sukobili na ulazu u Gradsku upravu, a veći incident spriječili su građani koji su ih razdvojili. Snimak tučnjave objavljen je na Facebooku, a na njemu se vidi fizički sukob dvojice muškaraca dok treći sve vrijeme stoji pored njih.

“Incident je prijavljen policiji, ali pripadnici MUP-a po izlasku na mjesto događaja nisu zatekli nikoga. No, upoznati su sa video snimkom i nastavljaju raditi na utvrđivanju identiteta osoba koje su učestvovale u tučnjavi i kvalifikaciji događaja”, kazala je Snežana Galić, portparol MUP-a USK.

Uprkos nedavnoj zabrani dolaska migranata na područje Unsko-sanskog kantona, na ovom području i dalje se nalazi veliki broj migranata koji žele preći granicu s Hrvatskom i otići dalje u neku od članica Evropske unije. Osim u Bihaću, najviše migranata ima u Velikoj Kladuši, a u posljednjih nekoliko dana veliki broj njih se nalazi i u Ključu gdje borave pod vedrim nebom, u nekoliko improvozovanih kampova i punktova u kojima vladaju nehumani uslovi.

Izvor
Glas Srpske
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!