Društvo

Brucoši će biti oslobođeni plaćanja soba?

Brucoši koji su dobili smještaj u drugom paviljonu Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci mogli bi biti oslobođeni plaćanja smještaja nekoliko mjeseci, kazao je Savan Vujin, potpredsjednik Unije studenata RS, ali to još nije ozvaničeno.

“Sigurno je da će određeni broj mjeseci studenti, odnosno njih 87 koji su dobili mjesto u drugom paviljonu, biti oslobođeni plaćanja jer su bili prinuđeni stanovati privatno i plaćati smještaj”, kazao je Vujin.

Loading...

U utorak se grupa studenata okupila ispred SC “Nikola Tesla”, gdje su tražili 10 mjeseci besplatnog stanovanja za studente koji su privatno plaćali smještaj.

Dragoslav Topić, v.d. direktora SC “Nikola Tesla”, kazao je da mu se povodom okupljanja studenata ispred prvog paviljona niko od zvaničnih predstavnika studenata nije obratio.

“Neformalna grupa studenata, koja se okupila ispred ovog doma, ima nerealne zahtjeve da deset mjeseci budu oslobođeni plaćanja smještaja”, kazao je Topić i potvrdio da će se na današnjoj sjednici Upravnog odbora SC “Nikola Tesla” naći zahtjev na koji način će studentima iz drugog paviljona biti refundiran novac koji su morali da daju za privatni smještaj, jer rekonstrukcija drugog paviljona nije završena na vrijeme.

Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata SC “Nikola Tesla”, ističe da će predstavnici studenata podnijeti zahtjev da im se na neki način refundira novac za smještaj koji su morali plaćati jer se nisu na vrijeme uselili u drugi paviljon.

“Vidjećemo na koji način će to biti, da li povrat novca ili da studenti budu oslobođeni plaćanja”, kazao je Karlica i dodao da oni u svakom momentu podržavaju studente, ali da ne podržavaju nikakvo izvođenje predstava ispred doma. Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS ističu da je nedavno održan sastanak, kome su prisustvovali i predstavnici Unije studenata i Skupštine studenata, te predstavnici SC “Nikola Tesla”, gdje je razgovarano o mogućnostima udovoljavanja zahtjevima studenata koji se odnose na određene ustupke kod plaćanja troškova smještaja u ovom studentskom domu.

Podsjećamo, paviljoni jedan i dva su oštećeni u nevremenu u decembru 2017. godine, a u međuvremenu se pristupilo njihovoj sanaciji, koja se odužila.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!