Politika

Govedarica: Nećemo podržati izbor Vlade Srpske

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas u Banjaluci da ova politička partija neće podržati izbor nove vlade Republike Srpske, ali će u njenom radu podržati sva rješenja koja budu u interesu građana.

“Mandatar za sastav nove vlade Radovan Višković ima dosta lijepih ideja, ali je pitanje kako će ih sprovoditi u djelo. Na bazi dosadašnjeg rada Vlade i politike kontinuiteta koja Srpsku nije odvela u dobrom pravcu, Glavni odbor SDS-a je odlučio da djelujemo u opiziciji i jasno je da ćemo se na takav način postaviti i prilikom izbora vlade”, rekao je novinarima Govedarica nakon konsultacija sa Viškovićem.

Loading...

On je istakao da je u Srpskoj neophodna reforma poreske politike i redefinišu paarafiskalni nameti.

“Budući predsjednik Vlade nas je informisao da je urađen registar ovih nameta i da će biti urađena informacija i analiza o potrebi svih parafiskalnih nameta, što je dobro”, dodao je Govedarica.

On kaže da je loša politika zaduživanja u Srpske, što mora biti promijenjeno.

“Na sastanku je razgovarano i o javnim preduzećima. Očekujemo stručnost i odgovornost, što znači da ova preduzeća ne mogu da vode ljudi koji prave gubitke u poslovanjima”, rekao je Govedarica i dodao da će sa pažnjom posmatrati rad nove vlade u prvih stotinu dana.

On je naglasio da će srpske stranke u Narodnoj skupštini podržati srpskog člana Predsjedništva BiH prilikom upotrebe mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

Mandatar Višković je istakao da su razgovori sa svim političkim partijama u procesu formiranja vlasti odlika demokratskog društva, te da očekuje da svi politički subjekti u Srpskoj u narednom periodu pokažu političku zrelost i jedinstvo u pitanjima koja su ključna za stabilnost i razvoj Republike Srpske.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!