Politika

Govedarica poručio premijerki: Vaša obaveza je da dođete na sjednicu NSRS

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica ponovo je pozvao predsjednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović i ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača da prisustvuju posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja počinje 10. maja, a koja će biti posvećena bezbjednosti u Republici Srpskoj i „Pravdi za Davida“.

Željka Cvijanović mjesec dana ćuti o smrti Davida Dragičevića. Iz današnjeg saopštenja naslućujemo da će predsjednica Vlade Republike Srpske ćutati i dalje o ovoj tragediji i da će kompletnu „mehanizaciju“ okrenuti prema Vukoti Govedarici i SDS-u. Ma šta ona radila i dalje insistiram da se pojavi na posebnoj sjednici parlamenta Republike Srpske i da odgovori na pitanja koja će joj biti postavljena – naveo je Govedarica u pisanoj izjavi.

Ukoliko, dodao je on, Željku Cvijanović ne interesuje šta govori Vukota Govedarica, onda nije bilo potrebe ni za današnjim saopštenjem u kojem je upravo ona promovisala političku debatu, a ne potragu za istinom.

Govedarica je naveo da je poslanike Narodne skupštine Republike Srpske birao narod i da su oni dužni narodu polagati račune.

– Gospođa Cvijanović ćuti više od mjesec dana. Zbog toga njen posao radi predsjednik Republike Srpske kome se otac nastradalog Davida Dragičevića obratio za pomoć. Željka Cvijanović je predsjednica Vlade Republike Srpske, a zapravo radi kao portparol predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i to je nedopustivo. Vrijeme je da radi svoj posao i da pozove na odgovornost one kojima je nadređena zbog slučaja Davida Dragičevića – poručio je Govedarica u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas ranije je izjavila da, za razliku od predsjednika SDS-a Vukote Govedarice, ne misli da političke poene treba da ubire na tuđoj nesreći, a pogotovo na nečijoj tragediji.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Govedarice da na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske očekuje njeno i prisustvo ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i da će oni kao “prvopozvani” morati da odgovore na postavljena pitanja u vezi sa smrću 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, Cvijanovićeva je rekla Srni da mora poručiti Govedarici da predsjednik Vlade nije, kako on kaže, prvopozvani da odgovara na pitanja o kojima treba da se izjasne tužilaštvo i oni koji su za to nadležni.

– Mene interesuje istina, a ne politička debata u situaciji u kojoj je ugašen jedan mladi život, a roditelji pogođeni onim najtežim što se jednom roditelju može desiti. Od institucija očekujem da rade svoj posao, od političara da im to ne otežavaju, a od svakog onog ko je u bilo čemu pogriješio, da za to bude sankcionisan – istakla je premijerka Srpske.

(BN Televizija)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!