Kultura

Šest nagrada u Brčkom za Narodno pozorište RS

a 35. susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčko distriktu stručni žiri jednoglasno je dodijelio šest nagrada Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Narodno pozorištu Republike Srpskena na festivalu je izvelo predstavu “Naši dani” autora Željka Stjepanovića, a u režiji Juga Radivojevića.

Riječ je o nagradama za najbolju mladu glumicu, kostim, najbolju mušku ulogu, najbolji dramski tekst savremenog pisca iz BiH i za najbolju predstavu.

Loading...

Nagrada za najbolju mladu glumicu dodijeljena je glumici Nataši Perić, za ulogu Dragane Matić, nagrada za najbolju mušku ulogu glumcu Ljubiši Savanoviću za ulogu Drage Ćuka, a nagrada za najbolji dramski tekst savremenog pisca iz BiH – Statua “Zlatno pero” – dodijeljena je Željku Stjepanoviću.

Predstava “Naši dani” dobila je i nagradu da najbolju predstavu “Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog”, a nagrada za kostim dodjeljena je kostimografkinji Jeleni Vidović, saopšteno je iz Narodnog pozorišta srpske.

Stručni žiri činili su redovni profesor glume iz Sarajeva Senad Bašić, glumica iz Beograda Danica Maksimović i glumac iz Zagreba Ivo Gregurević.

Prema odluci publike, nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je glumici Narodnog pozorišta Miljki Brđanin za ulogu Koviljke u predstavi “Naši dani”.

Festival je počeo 15. novembra.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!