Politika

Krajišnik: Ministarstvo za Srbe u regionu značilo bi veću mogućnost zaštite

Predsjednik Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” Momčilo Krajišnik podržao je prijedlog iznesen na Odboru za dijasporu i Srbe u regionu, da pri Vladi Srbije bude osnovano ministarstvo za Srbe u regionu jer bi to značilo veću zaštitu Srba van matice.

Krajišnik je izjavio Srni da bi osnivanjem tog ministarstva na viši nivo bilo dignuto organizaciono praćenje Srba u regionu, jer je za sada “nedovoljna snaga Odbora koji zastupa interese ili koordiniše Srbe”.

“Nismo svjesni snage koju imamo u ostvarenju i zaštiti Srba u određenim regionima. Da smo malo bolje organizovani, da imamo ministarstvo ili neko tijelo na nivou države, bila bi daleko veća mogućnost zaštite”, istakao je Krajišnik.

On je ukazao na potrebu da se Srbi u regionu međusobno solidarišu i pomažu jedni drugima, a posebno kada je riječ o Srbima u Crnoj Gori, gdje je veoma teško stanje, i Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Svi treba da se uključimo u rješavanje njihovih problema”, zaključio je Krajišnik.

U Beogradu je juče održana sjednica Odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!