Politika

Advokat: Lukač ne može podnijeti krivične prijave, samo tužbe za klevetu

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač nije mogao podnijeti krivične prijave protiv blogera Slobodana Vaskovića i Davora Dragičevića, kako je danas saopštila agencija Srna!

Rekao je ovo u kratkom razgovoru za portal SrpskaCafe advokat Vlado Adamović, naglasivši da razlozi koje je Lukač spomenuo, a to su “neistine na njegov račun, lažno prijavljivanje, manipulacija, kao i optuživanja za saučesništvo u stradanju Davida Dragičevića”, spadaju u klevetu, koja je dekriminalizovana te nije dio Krivičnog zakona RS još od 2002. godine.

Dodao je da Vasković i Dragičević, ako se dokaže ono što Lukač navodi u prijavi, ne mogu krivično odgovarati, već samo snositi finansijske posljedice, u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete.

Podsjećamo, kako prenosi Srna, prijave su podnesene Osnovnom sudu u Banjaluci, jer je Vasković na svom blogu i na pojedinim medijima optužio Lukača, a Dragičević je optužbe iznosio na konferenciji za novinare u Beogradu, prilikom obraćanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske i na okupljanjima pokreta “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci.

(srpskacafe.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!