Kultura

Predstava „Gnijezdo ljubavi“ u Banjaluci

Ovaj komad biće igran u srijedu u Gradskom pozorištu „Jazavac“, u Banjaluci, od 18 sati.

Slađana Zrnić, glumica Narodnog pozorišta RS i ambasadorka „IN Fondacije“, autorka je, scenaristkinja i rediteljka predstave „Gnijezdo ljubavi“.

Ovaj komad, koji je namijenjen uzrastu od 8 do 14 godina, biće igran u srijedu u Gradskom pozorištu „Jazavac“, u Banjaluci, od 18 sati.

Tako će početi i kampanja „IN Fondacije“ za socijalnu inkluziju djece i mladih, koja nosi isti nazov kao i predstava.

Uloge tumače Duško Mazalica, glumac Dječijeg pozorišta RS, te glumci Branka Mišić i Senad Milanović. Cijena ulaznice je 4 marke, a predstava traje 40 minuta.

– Dugo bih mogla da govorim o saradnji sa „IN Fondacijom“. Hvala Branki Ivanović i Sanji Stanivuković što su me pozvale. Moje prijateljstvo sa Sanjom je i počelo u jednom „gnijezdu“ – centru „Podstrane“ u čijoj smo organizaciji kao djeca sami, bez roditelja, išli na more. Tu smo se Sanja i ja upoznale u trinaestoj godini. Znam da je takva vrsta odmora za dijete bila savršena i itekao je pomagala u formiranju ličnosti. Prvih pet dana sam plakala i tražila mamu i tatu, a drugih pet nisam htjela ni da im se javim na telefon, koliko mi je bilo dobro. Upravo ta priča, čiji je rezultat naša predstava „Gnijezdo ljubavi“, meni predstavlja veliko zadovoljstvo. Drago mi je što sa Sanjom sarađujem upravo na ovaj način – priča Slađana Zrnić.

„Gnijezdo ljubavi“ je, prema njenim riječima, nastalo spontano, u najljepšim uslovima za glumca – bez stresa i panike. Komad je, dodaje ona, rađen kroz improvizacije, 20-ak dana.

– Kada smo osjetili da su te improvizacije jako dobre i efektne, to sam uobličila i raspisala. Često kada gledamo predstave za mlade, u kojima se opisuje ozbiljnost neke situacije, najčešće sredstvo pozorišta je nasilje: da ga pokažemo, odigramo, pa da djeca shvate šta je to. Međutim, ovo je druga vrsta predstave. Nasilje ne prikazujemo, nego dolazimo do tačke nasilja, gdje se scena prekida i djeca aktivno mogu da učestvuju u razrješenju problema. To se preciznije zove Forum teatar i drago mi je što sam imala priliku da radim takvu vrstu predstave – ističe Zrnić.

Od Gorana Jokića, glumca NP RS, dobila je, kaže, „Zbornik“ Festivala dječije poezije i tu je našla pjesme koje su pisala djeca.

– Odabrala sam stihove Sare Marković iz Bora, Lava Lukića iz Beograda, Anastasije Krečković iz Podgorice i Vlade Terića iz Tivta. Njihove pjesme uklopili smo u „Gnijezdo ljubavi“ i savršeno se slažu. – rekla je Zrnić.

Izvor
Srpska info
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!