Politika

Dodiku prijećeno smrću zbog zastave Srpske u Predsjedništvu BiH

Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, i članovima njegovog kabineta nepoznati muškarac telefonom je prijetio smrću, potvrdio je izvor.

Kako potvrđuje naš sagovornik, prijetnje su upućene zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Dodikovom kabinetu.

“Sa njemačkog broja, juče popodne, stigao je taj poziv. Muškarac koji je zvao prijetio je svima u Dodikovom kabinetu da će ih, kako je naveo, sve zapaliti”, pojašnjava izvor.

Zastava Republike Srpske vraćena je juče ujutru pred kabinet Milorada Dodika.

Prvi put je u petak postavljena pred kabinetom, ali je uveče uklonjena na zahtjev kabineta bošnjačkog člana Šefika Džaferovića.

Dodik je izjavio nakon toga da je noćno uklanjanje zastave Republike Srpske ispred njegovog kabineta u zgradi Predsjedništva nedopustivo i skanadalozno i očigledno predstavlja pokušaj Šefika Džaferovića i Željka Komšića da mu pošalju poruku da tamo nema mjesta za Srbe.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika potvrđeno je da je juče upućena telefonska prijetnja smrću Dodiku i članovima kabineta.

“O pretnji su obavještene nadležne službe. Preduzimaju se mjere i radnje iz njihove nadležnosti, s ciljem otkrivanja počinioca i utvrđivanja elemenata ovog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!