Sport

ZOI 2020: Srpskim olimpijcima će baza biti u Fudžimi

Olimpijski komitet Srbije (OKS) potpisao je u Tokiju memorandum o saradnji s japanskim gradom Fudžimi.

Taj grad će na Olimpijskim igrama 2020. godine biti baza za srpske olimpijce.

U prisustvu ambasadora Srbije Nenada Glišića, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković potpisao je sa direktorom odjeljenja za sport i edukaciju grada Fudžimi Toriumi Kenitijem, memorandum o saradnji Olimpijskog komiteta i ovog grada koji je prethodno izrazio namjeru da bude grad domaćin sportistima Srbije u pripremema pred Olimpijske igre u Tokiju.

“Našim sportistima će svakako biti neophodan period aklimatizacije, a na ovaj način se otvara mogućnost da sportisti iz određenih sportova, prije svega neki ekipni i određeni broj borilačkih sportova imaju mjesto priprema pred same Igre”, rekao je Maljković.

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije predvođena predsjednikom Maljkovićem, potpredsjednikom Žarkom Zečevićem i generalnim sekretarom Đorđem Višackim boravi u Tokiju gde će se 28. i 29. novembra održati Generalna skupština Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK) koja će biti izbornog karaktera.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!