Politika

Cvijanović: Nemam povjerenje u pravosuđe BiH

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da aposlutno nema povjerenje u pravosuđe BiH, te da nije optimista kada je riječ o predstojećem izricanju drugostepene presude Naseru Oriću, komandantu Armije RBiH u Srebrenici, i njegovom saborcu Sabahudinu Muhiću, optuženima da su u mjestima Zalazje, Lolići i Kunarac ubili trojicu zarobljenih Srba.

Cvijanovićeva je rekla novinarima u Prnjavoru da je tradiconalno nepovjerljiva prema pravosuđu BiH, ne zato što je to njena politička odluka ili stav, već da prethodna iskustva pokazuju da u pomenutim institucijama ne postoji ili ne stanuje pravda.

“Gledala sam mnogo takvih primjera. Imali smo mnogo dokaza, svjedoka i situacija… To su ljudi koji su oslobađani pred međunarodnim i domaćim pravosuđem i vidjeli smo kako to izgleda”, rekla je Cvijanovićeva, koja je danas u Prnjavoru uručila ključeve stanova za 14 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u okviru projekta njihovog stambenog zbrinjavanja u toj opštini.

Ona je istakla da, uprkos svemu, institucije Republike Srpske u svakom slučaju i predmetu /ratnih zločina/ moraju da preduzimaju određene radnje.

“Upućeni smo uvijek na ono što su sugestije Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina i prema njihovim sugestijama i ostale institucije reaguju”, rekla je Cvijanovićeva.

Izvor portala “Principa” tvrdi da će Orić i Muhić, kojima je suđenje obnovljeno nakon što je Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo prvostepenu oslobađajuću presudu i odredilo novi pretres “zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka”, ponovo biti oslobođeni krivice za zločine počinjene nad Srbima.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!