Banjaluka

Formiran Forum za bezbjednost: Prvi predsjednik, bivši ministar unutrašnjih poslova, Radislav Jovičić

Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izabran je danas za predsjedavajućeg novoformiranog Foruma za bezbjednost grada Banje Luke, dok je za zamjenika izabrana Sanja Stanić, predstavnik „Viktorije“, udruženja za borbu protiv narkomanije, saopštio je gradonačelnik Igor Radojičić, poslije današnje konstitutivne sjednice ovog gradskog tijela.

Radojičić je podsjetio da je Skupština grada, na njegov prijedlog, u junu ove godine donijela odluku o formiranju Foruma za bezbjednost, kao savjetodavnog tijela, sa ukupno 23 člana, uključujući predstavnike nadležnih institucija, mjesnih zajednica, civilnog sektora i stručnjaka za bezbjednosna pitanja.

– Forum će biti savjetodavno tijelo koje će služiti za saradnju između institucija, bilo da je u pitanju Grad ili Republika, i samih građana. Iz tog razloga, sastav foruma je raznolik i čine ga predstavnici građana, mjesnih zajednica, pojedinih instiucija, sa zajedničkim ciljem – bezbjedan grad, u kojem se može ugodno živjeti i u kojem građani ne strahuju za svoju bezbjednost – rekao je Radojičić. On je dodao da je na prvoj sjednici foruma otvoren niz otvorenih pitanja od uticaja za bezbjednost, od radnog vremena ugostiteljskih objekata do saobraćaja i narkomanije.

On je izrazio očekivanje da će članovi foruma biti aktivni i da će davati prijedloge i preporuke Gradskoj upravi, ali i višim nivoima vlasti.

U izjavi novinarima, Jovičić se zahvalio članovima foruma na ukazanom povjerenju i precizirao da se, kroz multidisciplinarni pristup pitanjima bezbjednosti, može postići mnogo na prevenciji bezbjednosnih izazova.

– Kao Forum, mi ćemo davati sugestije i prijedloge o tome šta se može učiniti kako bi se bezbjednosni ambijent podigao na viši nivo – rekao je Jovičić.

Zamjenica Stanić izjavila je da prva sjednica ovog tijela, na kojem su iznešeni brojni prijedlozi, pokazuje da članovi foruma ulaze u ovaj posao sa velikim ambicijama, te naglasila da će im prioritet biti prevencija bezbjednosnih problema.

Pored predsjedevajućeg Jovičića i zamjenice Sanje Stanić, članovi foruma su i: gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, načelnik Policijske uprave Željko Spasojević, direktor Centra za socijalni rad Irena Joldžić, šef Odsjeka civilne zaštite Mladen Ćućun, direktorica Doma zdravlja Gordana Tešanović, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Miroslav Popržen, direktor Aktiva direktora srednjih škola Ljuban Bajić, načelnik Komunalne policije Milenko Letić, predstavnik Savjeta MZ Petrićevac Zoran Savanović, predstavnik Savjeta MZ Borik I Nikola Duvnjak, predstavnik Savjeta MZ Ljubačevo Radenko Vujasin, predstavnik Savjeta MZ Dragočaj Slavenko Tadić, kooordinator projekta „Rad policije u zajednici“, Vesna Malešević, udruženje građana „Geto“, Siniša Praštalo, moto klub „Stršljen“, Aleksandar Žolja, Helsinški parlament građana, Petar Jokanović, Savjet omladinskih organizacija, Darko Momić, Klub novinara, Sergej Močević, Centar za edukaciju, omladinu i sport, te Dragormir Jovičić, profesor na Fakultetu za bezbjednost.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!