Politika

Izrael odbio da prizna Kosovo

Izrael je odbio da prizna kosovsku nezavisnost, iako je predsjednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, vladi Benjamina Netanjahua dao dobru ponudu, piše prištinska Koha.

Prema riječima direktora za Balkan pri Ministarstvu spoljnih poslova Izraela, Dan Oriana, Tači je prije dva mjeseca predložio da Kosovo otvori svoju diplomatsku misiju u Jerusalimu u zamenu za priznanje kosovske nezavisnosti.

Loading...

“Naša pozicija je potpuno jasna. Nećemo priznati nezavisnost Kosova i, koliko ja znam, nema razloga za promenu našeg stava. Izrael je sasvim svjestan koliko je ovo pitanje osjetljivo na Balkanu”, rekao je portparol izraelskog ministarstva inostranih poslova Emanuel Nason, navodi Koha u onlajn izdanju.

Navodi se i da je Orian obavijestio srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da će Kosovo u Izraelu otvoriti trgovinsko predstavništvo, kojim će rukooditi izraelski biznismen.

Izvor
Tanjug
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!