Kultura

Večeras modna revija osoba s invaliditetom „Baš po mjeri“

Treća modna revija osoba s invaliditetom, pod nazivom „Baš po mjeri“, biće održana večeras s početkom u 19 časova u Muzeju Republike Srpske.

Tema ovogodišnje revije je roditeljstvo, a na njoj će se predstaviti djeca s invaliditetom i njihovi roditelji, kao i roditelji s invaliditetom i njihova djeca.

Loading...

Doktorica Snežana Kutlešić-Stević, organizator i idejni tvorac ove revije, rekla je da je osnovna ideja revije da se osobe s invaliditetom prikažu u novom svjetlu kao potpuno ravnopravni članovi društva, da se skrene pažnja da su oni tu s nama i da samo zajedno i uz razumijevanje i prihvatanje razlika možemo dalje.

– Jedan značajan segment prava osoba s invaliditetom odnosi se i na njihovo pravo da donesu odluku o tome da postanu roditelji. I kada se ostvare u ovoj ulozi, gotovo da se ne govori o izazovima s kojima se suočavaju. Ovo su još društvene tabu teme kod nas – rekla je Kutlešić-Stevićeva.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!